Arról kevesebb szó esett, hogy Miki mennyire szeretett etetni. De nem olyan nyalós-nagymamás módon, hogy „mit főzzek nektek?”, „mit ennétek szívesen”, „mit kívántok?”, hanem főzött, amit főzött, és aztán
Hogy csinálta? Így:
Kevés zsíron megdinsztelte a nagyon sok apróra vágott hagymát, piros paprikát rakott bele és szép húsos szőrtelen csülköt és szép egészséges szőrtelen körmöt. Keverés után paprikát (pár darabot), paradicsomot (egy-két szemet), sót és köményt adott hozzá. Folyton keverte és az eresztett lé mennyisége alapján öntötte fel kevés vízzel. Szokott még fehérbort is beletenni. Hagyta, hogy az egész megfőjön. Az igazi szaftot a hagyma, paprika, paradicsom adta.
Friss fehérkenyérrel és kovászos uborkával ettük.
A képet loptam. Innen. Elnézést kérek! Miki bácsi körömpörköltjéről nincs kép. S már nem is lesz.
Sajnos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése