2007. szeptember 28., péntek

Az utolsó bejegyzés, amelyben a kisebbik lányomat szidom (a héten)

Zsivány. ZK zsivány. És mivel azt ígértem, hogy a pelenkákról nem fogok írni, most tekintsük át a pelenka frontot!

A nagyobb gyerekek (amíg szükség volt rá) pelenkában töltötték a napjaikat. Aztán bugyiban/alsónadrágban. Láttam a boltban, hogy „windeln slip” is van a világon (bugyipelenka? Fogalmam sincs, hogy kell ezt magyarul mondani. Az eredeti meg németül van? A slip az nem angol? Egyáltalán nem élvezem, hogy ezen kell gondolkodnom!), de nem igazán értettem a dolgot. Mire kellhet? Nem úgy van, hogy egyik nap levesszük a gyerekről a pelenkát, szólunk neki, hogy mostantól a WC-be intézze a dolgát és ráadjuk az alsónadrágot és kész szobatisztaságra szoktatás? Természetesen ZK esetében, mivel még nincs két éves, szó sincs a szobatisztaságra szoktatásról. Még szennyezzük egy kicsit a környezetünket az eldobható pelenkákkal.

De azért kezdem kapizsgálni, milyen piaci rést tömhetnek be bugyipelenkák!

ZK-t LEHETETLEN tisztába tenni, anélkül, hogy két ember lefogná. És így is csak oldalról szabad közelíteni hozzá, mert rúg. Meglepően erőseket. Gyomorirányba.

Nyilván a bugyipelenkával könnyebb lenne. Csak felhúzza mosolyogva. Tetszeni fog neki. Zseni vagyok! És igen! Igen! Igen! Bevált!

Hogy mi a problémám? Ahogy Pepe mondja, hülyeség, hogy bugyipelenka. Olyan nincs. Vagy bugyi, vagy pelenka. Mélységesen egyetértek. Már csak azért is, mert ez az oximoron (egyik kedvenc szavam! Tudjátok a műanyag fakanál.) 30 forinttal drágább, mint a hagyományos pelenka. Darabonként. Ami napi minimum 150 forint plusz kiadást jelent. És most erősen nagyvonalú vagyok, mert csak napi öttel számolok, pedig legalább nyolcat használunk el egy nap!

Ha elfogadom azt az optimista feltételezést, hogy ZK fél év múlva szobatiszta lesz, akkor 27000 forint pluszkiadást jelent a lányom zsiványsága. És persze zsugori vagyok, mint a fene, úgyhogy nyilvánvaló, hogy hova akarok kilyukadni:

Zsebpénzlevonás lesz!

Fogalmam sincs, hogy mikortól követelik a gyerekek a zsebpénzt olyan intenzíven, hogy a szülőnek be kell adnia a derekát. De mondjuk, feltételezzük a 10 éves kort. Arról sincs fogalmam, hogy mennyi a heti tarifa, de mondjuk 200 forint? 300? Nagyvonalú leszek, számoljunk 500 forinttal!

ZK! Az a tény, hogy képtelen vagy naponta 8 alkalommal 10 másodperce nyugton maradni, úgy tűnik, hogy egy teljes évi zsebpénzedbe fog kerülni!

Előre szólok, utólag ne hibáztass! És boldog lehetsz, hogy a születésnapi pénzedhez nem nyúlok!

Szeretlek,

Mamika.

2 megjegyzés:

Etus írta...

Nemreg talaltam ra a blogodra Foldanyot olvasva... most olvasok vissza... egyszeruen betegre rohogom magam a bejegyzeseiden, es a gyerekeidet is imadom! :)

Névtelen írta...

Szia!
Csatlakozom az elöttem szólóhoz!
Varga Kata