2009. december 29., kedd

Miért is kell nekünk Karácsony, amikor helyette rendet rakhatunk a gyerekszobában?

Ma muszáj volt a gyerekszobát megtámadni, mert a gyerekeket már kiszorította a szobájukból a kupleráj, és átköltöztek a mi hálónkba, ami viszont azt eredményezte, hogy nekünk kellett volna hamarosan új szállásterület után néznünk.

Nos, bizton állíthatom, hogy a gyerekszoba rendbe rakása, az összes résztvevő számára, sokkal nagyobb élvezetet nyújtott, mint maga a Karácsony.

Miért is?

1. Sokkal olcsóbb mulatság egy szoba rendbe rakása és végigszortírozása, mint a Karácsony.

2. A gyerekek sokkal jobban örülnek a halom aljáról elkerült régi kedvenceknek, mint az új játékoknak.

3. Mindenki tudja, hogyan kell játszani az éppen előkerülő játékkal. Nem kell a szülőknek idegesen olvasgatni a használati útmutatót, míg a gyerekek tönkreteszik a vadonatúj játékokat.

4. Tönkretételről jut eszembe: Nem csodálkozunk, ha a dobozban nem találjuk meg a játék összes elemét. Adott tény, hogy mindenből hiányzik valami.

5. Hasonlóan senki sem üvöltözik, ha valamiről letörik egy kulcsfontosságú alkatrész. Mert nagy valószínűséggel már letört róla. Talán éppen egy néhány évvel ezelőtti Karácsonykor ment át rajta az egyik gyerek csöppet figyelmetlenül.

6. Ha a gyerekeknek nem tetszik valamelyik játék, senki sem sértődik meg. Legfeljebb a kidobandó/elajándékozandó kupac tetejére kerül. És nem nyávog senki: NE DOBD KI, MAMIKA, MOST KAPTUK A JÉZUSKÁTÓL.

7. A rendrakás során szignifikánsan kevesebb papírszemetet generálunk, mint Karácsonykor.

8. Rendrakás közben nem kell izgulnunk, hogy a piromániás fiam felgyújt valamit. (Bár az kisebb csodával ért fel, hogy Pepe polcainak rendrakása közben egyetlen dugi öngyújtó sem került elő…)

9. De a legjobb az egészben, hogy a procedúra vége REND lesz és nem KÁOSZ.

2 megjegyzés:

wildshyccu írta...

Megyek rendet rakni...

martine írta...

A 7. pont nálunk akkor is fordítva működne, ha karácsonykor mindenről tíz réteg papírt kellene lebontanunk. A többi áll. Mondjuk, mi nem kapunk karácsonyra állatokat :)))) (mert hozzánk már két héttel karácsony előtt betévedt(????) két szőrgombóc, akik némi táplálás/simogatás után macskának bizonyultak)