2008. február 26., kedd

Nevelési tanácsadó: élménybeszámoló. 1. rész

Igen. Voltunk a héten. 4 órát töltöttünk egy kellemes pincehelyiségben. Kétszer 15 perces vizsgálat és egy félórás megbeszélés miatt. A részletekről majd később.

Ma az ABC-ről lesz szó.

Általános iskolában az egyik legjobb barátnőm Drábóczi Mariann volt. Ő volt a legokosabb osztálytársunk. Minden szaván csüngtünk. Nos, Mariann elmélete volt, hogy ha az ember házasodik, akkor a gyerekei érdekében nagyon oda kell figyelni a leendő apuka vezetéknevére, mert annak kezdőbetűje nagyban fogja a gyerek iskolai életét befolyásolni. Mariann véleménye az volt, hogy mindenképpen A-betűs, esetleg B-betűs apuka kell, hogy a gyerek a feleltetések alatt kevesebbet izguljon, hiszen az ABC első betűit lapozza át először a tanár. Mivel én CS-betűs vagyok az elmélet helyességében teljesen egyetértettünk.

Aztán hozzámentem egy W-shez.

Amikor néhány évvel ezelőtt felvetettem a témát a férjemnek, valami olyan szövegkörnyezetben, hogy boldog lehet, hogy W-vel kezdődő neve ellenére hozzámentem [bár többek szerint én lehetek boldog, hogy elvett…], ő és a húga is, részletesen kifejtették, hogy egyáltalán nincs igazam, mert ők W-betűsként sokkal kevesebbet feleltek, mint a névsorban előttük lévő gyerekek. Érvelésük logikusnak tűnt.

Mindezek ellenére tegnap szidtuk a W-t, mert minden vizsgálati körben Pepe volt az utolsó, és nekünk kellett legtovább maradnunk, hogy a pszicho-pedagógus véleményét meghallgassuk.

Az vigasztalt, hogy a többi gyerek-szülő maximum fél órát nyert. És lehet, hogy az iskolában jól jön majd a W a felelések kivédésére…

5 megjegyzés:

Angiii írta...

Tényleg kevesebbet felelnek az abc végén állók!:):)És "jó" az eredmény?!Mehet Pepe suliba?

malyvacsiga írta...

Hehe, akkor én megszívattam volna a gyerekeimet, ha olyan suliba járnának, ahol felelés van. Mert H.

mariposita írta...

Nahat, hogy meg emlekszel az elmeletemre! Sajnos en sem vettem figyelembe, de mar kesö, kivancsi vagyok, hogy lanyunk iskolai palyafutasara milyen hatassal lesz az S betüs vezeteknev.. Bar lehet, hogy itt maskepp van minden, mert itt a nevek keresztnevvel kezdödnek, es lehet, hogy nincs is osztalykönyv, vagy feleles. Majd meglatjuk.
Olvaslak am rendszeresen, itt a munkahelyemen az allasommal jatszom neha miattad! Az elöbb majd leestem a szekröl, amikor magamrol olvastam.
Hetek ota furdal a kivancsisag, melyik osztalytarsnönkre emlekeztetett Teged George Clooney?

Daniella írta...

Szia!!! Tökre hiányzol! Írsz, ha jösz haza?!

zsé írta...

igen, a W előnyös, a vezetéknevem magyar jelentése miatt pedig mindig szerencsém volt az alkoholista főiskolás tanáraimnál.
a mega szívás az ABC középső betűi, valahogy mindig ott nyílt ki a napló, és mi is rásegítettünk, mert egyszer elloptuk, és a közepén jól kilapítottuk...