2010. szeptember 10., péntek

Jézuska! FYI

A mai nap nagy híre, hogy a meztelen Barbiek is a helyükre kerültek. Igen, négy hónap után, vettem a fáradságot és kicsomagoltam a lányok dobozait. Illetve a fáradtságot vettem volna korábban is, de a szekrényeik csak ma jöttek meg. (Ez most teljesen úgy hangzik, mintha a buszról szállnának le a szekrények és jönnének be a házba, de nem így jöttek. Az asztalos hozta őket.)

Szekrény hiányában bajosan tudtam volna kicsomagolni a 10 doboznyi játékot, de a szekrény vásárlásra sem voltunk motiválva, mert a lányok a játékait 95 százalékát nem is keresték. Itt le is vonjuk a nap első tanulságát: hisztizhettek nekem, drágaságaim, hogy valami nélkül nem tudtok élni... NEM FOGOK BEDŐLNI…

A második napirendi pontként megtekintjük a kapcsolódó listákat:

1. Azok a játékok, amiket négy hónapja nem kerestek: Barbie és egyéb babák, duplo, puzzle játékok, társasjátékok, plüssállatok, csatok, táskák, betűszőnyeg, golyópálya, mágnesesbetű-tábla, több tucat könyv és 4 ikeás doboznyi apró játékáru.

2. Azok a játékok, amiknek örültek, hogy előkerültek: Sissi könyv, ugrókötél.

3. Azok a játékok, amik nélkül nem tudnak élni és a költözés után RÖGTÖN ki kellett túrnom a dobozokból: ceruzák, filctollak, gyurma, papír és hajgumik.

Bár nem tudom, Jézuska, hogy az utóbbi kettő játéknak számít-e…

Úgyhogy a második tanulság: igaz, amit mondani szoktak, hogy azok a dobozok, amiket költözés után három hónappal még nem nyitottál ki, mehetnek a kukába…

5 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Ha nem is kukába, de én bizony keresnék egy óvodát/anyaotthont/árvaházat/stb... és a lányokkal együtt szépen elballagnék oda. Aztán lehet együtt örömködni az ottaniak örömén. Mondanám, hogy Déváig (Böjte Csaba atya) vigyétek/küldjétek el, de azért az egy kicsit odébb van. Sajnos.
Nekünk itt egy anyaotthonunk van, 4-6 földönfutó anyukával, mindenért hálásak!

Angela írta...

zsuzska: Juj! Csak óvatosan az infókkal. Ha jól tudom, az anyaotthonok titkosak.Mi anno a helyi koleszba vittük be a játékokat. Itt meg tanyáról bementett ovisok, kisiskolások vannak, szintén meglehetősen sanyarú körülmények között.

Daniella írta...

Igen, nem a kukába megy, hanem adjuk tovább.

Milla írta...

Bocsanat a kukacoskodasert, de ebben az esetben a faradsagot vetted, nem a faradTsagot...

borsneni írta...

hú, megjött a kedvem a költözéshez, hátha megszabadulhatnánk néhány doboztól. és az új helyet belaktátok már?