2009. április 8., szerda

Van egy kérdésem a titkos dobozról

De őszintén válaszoljatok. Igen, arról van szó, hogy kinyissam-e.

A részletek:

Pepe megkérdezte, hogy tudok-e adni neki egy dobozt, ami lakattal zárható.

Rögtön felrémlett előttem a lakattal zárható kis dobozkám a gyerekkoromból, amiben mindenféle fontos papíromat tároltam. A doboz már nincs meg.

„Nem Pepe, nincs ilyen dobozom.”

Pepe el.

Majd néhány perc múlva jön vissza.

A játék kukásautójának a kukáját és egy kártyatartó dobozt hoz.

„Mamika, ezekbe raktam a legféltettebb kincseimet. És arra kérlek, hogy ezt soha, de soha ne nézd meg. Soha. Soha.”

Ekkor persze kitört a balhé, mert a lányok meg akarták nézni. Nem, nem engedtem nekik.

Aztán balhéztak, hogy nekik miért nincs dobozuk. És, most ZK-t idézem szó szerint: „És nekünk miért nincs legféltettebb kincsünk?”

És, amikor a lányok már kellőképpen kiborultak, akkor Pepe elégedetten elvonult, hogy a dobozokat elhelyezze az ágya feletti polcokon.

Igen, a kérdésem az Internet, hogy Te belekukucskálnál a dobozba?

PS: Nem, nem bicska vagy kés van benne. Ezt megkérdeztem…

22 megjegyzés:

Lili írta...

Semmiképp. Legyen ez Pepe titka.

misumma írta...

Hali, én biztosan nem ha csak nem sejtem hogy drog vagy vágóeszköz :-)de szerencsére ez még odébb van! Az én 9 éves fiam is szokott "titkokat gyártani". Hagyom, és ha teljes nemtörődömséget tettetek, előbb-utóbb ő jön, hogy megmutassa mi van benne = mert szerintem a Titok is csak úgy érdekes, ha azért más is tud róla!!!

Sziltó írta...

NE nézz bele! :o)

Pelikán írta...

Én igyekeznék nem megnézni, és majd belehalnék....

anna írta...

hehe, epp akartam irni, h meg jo, csak persze ugy h pepe sose tudna meg, marmint meg akkor se ha atombombat talalok benne
aztan meglattam az eddigi negy kommentet es melysegesen elszegyelltem magam

szoval csak azt tudom mondani amit az elottem szolok is mondtak: megis mifele kerdes ez, ugye csak viccbol tetted fel!!??

Daniella írta...

Nem vicc volt a kérdés!!!

Kata írta...

Elvileg nem lenne szabad belenézni. Gyakorlatilag irtó nehéz lenne kibírni. Én biztos megpróbálnám rávezetni, hogy ennyire szupertitkos, akkor ne a polcán tárolja. Tegye el valahová, ágy alá, szekrénybe, nem is tudom, ahol nincs szem előtt. Ne vigyen senkit kísértésbe. Ne legyen felesleges balhé amiatt, ha mondjuk a lányok megnézik.
Amíg ilyen kicsi (?) nem nagy ügy, jó eséllyel játék, vagy néhány papírfecni van benne. Nagyobb gyerek fel sem hívja ilyesmire a figyelmet, és tuti eldugja :) Akkor meg a kis lelkivilága, naplója, kis emlékek. Ilyesmi lehet. Egyetlen helyzet van, ahol vita nincs, a doboz kinyitható, sőt kinyitandó és megnézendő: ha azt sejted, hogy a gyerek veszélyben van, és ott a titok nyitja. (Ahogy fentebb is említették pl. a drogozást).
De jó nekem, az én lányom eddig minden titkot megmondott nekem, néha úgy kell őt győzködnöm, hogy ha egyszer titok, ha más nem tudhajta, akkor ne mondja el! De teljesen megértem, ha megosztja velem. :)

anna írta...

sejtettem h nem vicc volt "_"
en amugy maradtam az eredeti [ilyen jo emberek kozott eleg nehezen felvallalhato] allaspontomnal, en siman megneznem, baaar kozben kicsit rosszul ereznem magam
[iszonyatosan kivancsi fajta anna vagyok]

Ann írta...

Mi lenne, ha mégis szereznél egy lakattal zárhatót, hogy markánsan, szimbolikusan is látszódjon rajta, hogy senkinek semmi köze hozzá? Elképzelek egy kis faládikót sarokveretekkel - hát nem gyönyörű?
Az idő előrehaladtával lesznek olyan dolgok, amiket nem oszt meg Veled, szerintem az már pozitív, hogy segítséget kért titkai/kincsei biztonságos elraktározásához ;)
Merthogy kell neki az intim zóna, ami csak az övé. Szerintem.

Névtelen írta...

Én felvállalom: Nézd meg! Aztán hallgass róla örökre!
Gabianyu

noiannája írta...

naná, hogy megnézném. egy anyának mindent kell tudnia a gyerekéről.

arabeszk írta...

Én nem nézném meg, de Te igen!

a mesélő írta...

Ráhagynám, még most. De 10 év múlva már nem biztos ... Mondjuk akkor a balhé is nagyobb lenne.
Az én fiamnak 9 évesen se titka, se szerelme - jól van ez így?

Reina Nicolasa írta...

Bár még életemben nem neveltem gyereket.
De. Szerintem ne nézd meg, mert úgyse valami hatalmas és veszélyes dolog. Viszont nagyobb korában se, főleg nagyobb korába ne. Mármint én rettenetesen ki lennék borulva pl. ha anyukám olvasgatná a naplómat, pedig nem csinálok semmi olyasmit, amit titkolnom kéne. Csak egyszerűen.. ne.

Zsukkata írta...

Tutira nem bírnám ki. Megjegyzem, sajnos...

Daniella írta...

nem néztem még meg!

Fércművek írta...

Gyerekkoromban egyszer elolvasták a titkos naplómat. A mai napig borzasztó érzés rágondolni is. Persze, ha nem tudtam volna róla, akkor nem lett volna megrázó élmény a csalódottság, de idézgettek belőle. :( Senkinek nem kívánom megélni, hogy milyen csalódni azokban, akikben bízol alaphangon. Nálam örökre elmúlt a bizalom. :( Biztos, hogy lyukas lesz az oldalam a kiváncsiságtól, ha a fiaim hasonlóval állnak elém, de meg nem nézem, az tuti.

. írta...

én azt szeretem Daniella blogjában, hogy a kedves gyerektörténetek elmesélése mögött fontos és nem egyszer az élet nagy alapkérdéseit teszi föl magának is, meg nekünk, az olvasóinak is...

Daniella, sürgősen vegyél 3+1 kulccsal zárható titokdobozkát. A+1 -et magadnak, és ügyelj rá, hogy MINDIG legyen benne a magad számára egy kis csokoládé. :)

Daniella írta...

Fércművek: igen, értem.
jel: JÓ ÖTLET!

sbodi írta...

Az én dolgaimat, naplómat anyu megnézte, elolvasta. Azóta inkább távolságot tartok vele.

Daniella írta...

igen, pont ez nem akarom...

napsugár írta...

szia Daniella,
ez ugyan jó régen volt, de én csak most jutottam idáig és rettenetesen érdekel, h hogyan döntöttél végül. megosztható ez a közzel? köszönöm...