2007. augusztus 18., szombat

Kedves Betörő Bácsi!

Nem véletlenül kezdem így a levelem, és nem azt írom, hogy „kedves besurranó tolvaj bácsi”, mert ez utóbbin már túl vagyunk. (És elmondhatom, hogy viselkedésünket nem érheti kritika. Nyitva hagytuk a bejárati ajtót, értékeinket az előszobában helyeztük el, magunkra zártuk a fürdőszobát. Azért utólag kérek elnézést, hogy a kelleténél kicsit gyorsabban ment a gyerekfürdetés, és így a videokamerára már nem jutott idő. Mondjuk ti sem voltatok fair-ek, mert az iratainkat nem dobtátok be a legközelebbi kukába…)

De eltérek a témától, kissé.

Kedves Betörő Bácsi!

Van egy jó hírem!

Elutazunk nyaralni! Persze a dolognak van rossz oldala is. A házat beriasztjuk, így néhány perced lesz csak körülnézni, értékeket elpakolni és eliszkolni. A helyzetet még tovább nehezítjük azzal, hogy az egyik este haza fogunk jönni, sajnos azt nem árulhatom el, hogy mikor, de a parkoló autóból nem lesz nehéz kikövetkeztetni, hogy itthon vagyunk-e. Remélem, ez még nem riasztja el a bandádat!

Gondolom az ajtón jönnétek be, de ha ez valami miatt nem sikerül, fel kell hívnom a figyelmeteket, hogy az ablakot, ha betöritek, az egyrészt hangos, másrészt meg nem lesztek sokkal előbbre, mert kilincs nincs belülről. Nem, egyik ablakon sem! De talán, ha hoztok valamilyen célszerszámot megoldható lesz a dolog.

Szóval a rossz hír a riasztó, ami miatt, gondolom csak az alsó szinten fogtok tudni körülnézni. De, hogy segítsem a tájékozódást, elmondom, hogy milyen értékekkel számolhattok: TV-t nem nézünk, vihetitek, igaz, hogy nehéz, és a doboza is sérült, mert khm, khm… nehéz és amikor a TV-szerelőtől hoztuk haza a csomagtartóban eldőlt egy kanyarban. (Nem kell rögzítetni, stabilan áll – mondta A. Elnézést, elkalandoztam.) Viszont van a hifink! Kicsi, jól szállítható. Igen, sajnos több mint 10 éves. Képek? Sajnos nincsenek értékes festményeink, a gyerekrajztól nem szívesen válnék meg, úgyhogy azt inkább hagyjuk.

Konyha? A hűtő üres, de szeretnénk újat, úgyhogy ha szükség van rá, nyugodtan.

Emelet? Nem hiszem, hogy lesz rá időtök. Bár ha jobban meggondolom a garázs tetejéről talán be tudtok jönni. Igaz, hogy nagy az esélye, hogy a szomszédok furcsállni fogják, de „kockázat nélkül nincs siker”. Így a gyerekszobába juttok be. És ez egyre jobban tetszik! Talán azt kipakolhatnátok! De alaposan! Kérem szépen!!! Játékok nélkül könnyebben tudnám rendben és tisztán tartani!

Köszönettel,
Daniella

PS1: Kézpénzünk Készpénzünk, ékszerünk nincs. Sajnos. De majd beszélek a férjemmel. Talán jövőre.
PS2: Elnézést a tegezésért, de olyan intimnek tűnik, hogy a lakásunkban fogtok turkálni…

Nincsenek megjegyzések: