2009. szeptember 11., péntek

Miért nem szexis Orbán Viktor?

Az elmúlt két hét alatt kb. 15 másodperc szabadidőm volt, pedig azt gondoltam, hogy a gyerekek óvodában/iskolában, A. a munkahelyén, én meg élni fogok, mint Marci Hevesen. Persze a munkámról, a logisztikai problémákról és a háztartásról elfelejtkeztem…

De most még van kb. 1 órám, hogy induljak a gyerekekért, így (takarítás helyett) belevágok egy hosszabb esszébe, kiről másról, ha nem Orbán Viktorról.

Elöljáróban el kell mondanom, hogy szexis pasi ügyben a férjem nagyon magasra tette a lécet. A napokban kérdezték a gyerekek, hogy ki volt életem első szerelme. Mivel nem volt kedvem ex-pasijaimról tárgyalni velük, az egyszerűség kedvéért azt mondtam, hogy Papika. (Egyébként Norbicsek az oviban, de ez egy másik téma.) Bár a válasszal meg voltak elégedve, ZK nem hagyta annyiban, és feltett egy nehezen megválaszolható kulcskérdést: És ki lesz életed második szerelme, Mamika? Őszintén válaszoltam a gyerekeknek, hogy fogalmam sincs, mert nem hiszem, hogy apátoknál jobbat kifoghatok. Vagy kétszer egymás után ilyen jót.

Nem, nem készülünk válni. A gyerekek pusztán elméleti síkon érdeklődtek.

Így nem meglepő, hogy Orbán Viktor nem viszi át a lécet.

Kezdek akkor rátérni a témára. Amiről rendes esetben egyáltalán nem írnék, csak tényleg az a gond, hogy az elmúlt hetek alatt annyi minden összejött, hogy nem tudtam Valit felhívni telefonon, így nem tudtam kitárgyalni vele, azt a tényt, hogy úgy tűnik a 2010-es választási kampány elkezdődött. Orbán Viktor és családja egy Story magazin anyaggal nyitott, amit már hetek óta reklámozott az újság honlapja egy nagyon helyes családi képpel. Már nem találom a képet sehol az interneten (talán azért, mert, amit én az eheti Story magazinnak hittem, az valójában a szeptember 3-i szám; így sikerül teljességgel elavultnak lennem), de elhihetitek nekem: Anikó asszony és Viktor és az öt gyerek kiglancolva. Mint egy karácsonyi képeslapon. (Valószínűleg az is volt a kép eredetileg…)

Szóval rohanok a kisboltba megvenni a Story magazint, hogy közelről betekinthessek Lévai Anikó és Orbán Viktor házasságába.

(Kénytelen vagyok újabb zárójelet nyitni, hogy elmondjam, Lévai Anikóról a véleményemet, aki a szakácskönyve megjelenése óta a bögyömbe van. Persze erről nem ő tehet, hanem a saját szülőanyám. Amikor az első tanulmányom megjelent egy kötetben, büszkén vittem megmutatni. Az anyukám megforgatta, belekukkantott, majd feltette a „futottak még” könyvek polcára. Baloldalra alulra. MERT A FŐHELYRE ANIKÓ ASSZONY SZAKÁCSKÖNYVE KERÜLT!)

Ezzel el is érkeztük a lényeghez. Mert a hatoldalas írással kapcsolatban van néhány kérdésem és felvetésem.

Először is foglalkozzunk a képanyaggal. Az Orbán család dicséretes módon odateszi magát a sztármagazin lapjaira, mert rengeteg családi albumból származó képet bocsátottak az újságíró rendelkezésére. Arról nyilván már a képszerkesztő tehet, hogy Anikó asszonyt, akit kb. egyidősnek gondolok Viktorral, néhány képen tizenévesnek retusáltak: ZK-nak nincs ilyen tiszta és szép arcbőre. ÉS ÉN IS ILYET SZERETNÉK. Mellette Viktor, mint a saját öregapja, de mintha nem is mellette állna, mert arcukon a fények, mintha teljesen máshonnan esnének. Persze csak azokon a képeken, amikbe láthatóan belenyúltak. Nem volt idő az összest szépre csinálni? Mert ott van a Latin-Amerikában készült felvétel, és már rögtön jobban érzem magam: Anikó asszonynak is lehet rosszabb napja. Hogy itt milyen szarul néz ki! És ha már ennél a képnél tartunk, akkor mi is a funkciója ennek a képnek? Mit is akar a kampánystáb sugallni azzal, hogy Orbán Viktor és felesége egy csapat indiánnal pózol? Hogy világutazók? Hogy sok pénzük van? Hogy nyitottak a más kultúrák felé? És az indiánokat megkérdezték, hogy akarnak-e a Story magazinban szerepelni? (Tuti, hogy, amikor a férjem erre a pontra ér az olvasásban, azt fogja mondani, hogy paranoiás vagyok. És üldözési mániám van.) De a leglényegesebb kérdés számomra, hogy a 15 képből egyetlen egy sincs, amin az egész család egyszerre rajta van. Miért? Miért nem került be az internet-ről a családi kép? Túl szép ruhákban vannak? Látszik a háttérben a lakásuk? Sugárzik róluk a boldogság és a jólét???

Azt hiszem, a képekkel végeztem. És még a 700 szóhoz sem értem el. Ki fogja ezt végigolvasni?

Lássuk a szöveget: Nem mondhatom, hogy a szöveg el van baszva, mert van benne egy csomó jó ötlet, kedvesség és báj. Már az első bekezdéseken átsugárzik, milyen boldog párral állunk szemben, ami nyilvánvaló egyik célja a cikknek. Mindezek ellenére, azért valaki átolvashatta volna a cikket, hogy nagy hülyeségek ne maradjanak benne. Nálam három dolog verte ki a biztosítékot.

Első idézet: „Az életnél azért soha nem akartunk okosabbak lenni. Alakuljanak csak ki a dolgok úgy, ahogyan ki kell alakulniuk. Így voltunk a gyerekekkel is. Ahogy jöttek, fogatuk őket. Ha öt gyerekkel ajándékozott meg a sors, akkor öt gyerekünk van.”

Lehet, hogy most ezt túl gondolkodtam és nyugtassatok meg, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem látják a nyilvánvaló összefüggést a szex és a gyerek között! És ez csak egy szólás-mondás, hogy mennyire örültek, amikor újabb gyerek született. (Másra már gondolni sem merek, mert a férjem tényleg zárt osztályra küld…)

Második idézet: „Idén nyáron két fontos alapszabályban megállapodtunk a gyerekekkel kapcsolatban. Az első, hogy addig tanulhatnak, ameddig csak akarnak! Amíg csak tudjuk, finanszírozzuk.”

Naivan először arra gondoltam, hogy valami vicces, éjszakába nyúló házifeladatos történetről lesz szó („addig tanulhatnak, ameddig csak akarnak”), aztán meg arra, hogy, köpjetek le nyugodtan, hogy ilyen rohadék vagyok, de komolyan gondoljuk, hogy van olyan ember az országban, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor családjának anyagi problémát jelenthet a gyerekeik iskoláztatása??? Annak ellenére, hogy a képek alapján van vitorláskirándulás, tengerpart, síelés, étterem és egyebek. Vagy: Milyen iskolába járnak ezek a gyerekek, hogy Orbán Viktor nem tudja megfizetni???

Harmadik idézet: „Nagyon jó apa, a szíve mélyéig szereti a gyerekeket, és ért is hozzájuk. Komolyan vesz mindet, ami velük kapcsolatos, és jól bánik velük. Azt nehéz elviselni, hogy ami nem érdekli, azt egyszerűen elengedi a füle mellett. Az 1968-as foci-vb összes csapatának az összeállítását fújja, de hogy hol van a porszívó a lakásban, arról fogalma sincs.”

Nem vagyok különösen nagy feminista, de kezd már elegem lenni abból, hogy mostanában egyre nagyobb sikk dicsekedni azzal, hogy a férjünknek fogalma sincs arról, hogy a fakanál melyik végével kell a főzeléket kevergetni. EZ MIÉRT IS JÓ NEKEM??? Másrészt, nem tudom Anikó asszony, hogy van ezzel, de én kevesebb izgatóbb előjátékot tudok elképzelni, mint amikor este félálomban hallom, hogy a férjem a porszívóval [kíváncsiak vagytok, hová megy ez a mondat, igaz!] a gyerekek vacsora morzsáinak maradékait takarítja fel az étkezőnkben, hogy a hangyák ne nálunk lakjanak jól. És most ne mondjátok, hogy Orbán Viktornak sokkal fontosabb munkája van, mint az én uramnak. MERT AZ ÉN FÉRJEMNEK IS NAGYON FONTOS MUNKÁJA VAN! ÉS NAGYON SOKAT DOLGOZIK! Mégis előveszi a porszívót a focimeccs helyett, ha kell. Csak ezért mondom, hogy Orbán Viktor nem szexis…

Egyébként, ha már itt tartunk, túl az 1000. szón, így nincs sok mindent veszítenem, mert nyilván senki sem olvasta el eddig, meg kell mondanom, hogy a Story magazin szeptember 3-i számával egyszerűen nem tudok betelni. Két nap alatt vagy tucatszor böngésztem végig. Rengeteg érdekességet tartalmaz:

Szellő Istvánnak megszületettek volt nőjétől az ikrei. És mennyi ikerpár az RTL Klubon! Ez valami összeesküvés!

Hugh Grant kavar Sarah Jessica Parker-rel, pedig meggyőződésem volt, hogy a béranya által kihordott ikerlányok megmentik Sarah és Matthew házasságát. Amiben nagyon hittem, bár most már nem látok tisztán az ügyben…

De a legjobb, hogy Jack Nicholson-nak nagyobb melle van, mint a férjemnek. Nem gondoltam volna, hogy ez biológiailag lehetséges.

A férjemnek is van egy kérdése: KI AZ A KUKI COOKY?

Már be is fejeztem! Köszönöm a türelmet. Sokkal jobban vagyok. Szaladok a gyerekekért. Jó hétvégét!!!

26 megjegyzés:

szuperapu írta...

Miért olvasnak értelmes és egészséges felnőtt emberek bulvármagazint???
(Költői kérdés...)
:P

Lealina írta...

Miért olvasnak értelmes és egészséges felnőtt emberek bulvármagazint???
(Ez NEM költői kérdés... Engem igazán érdekelne. :D)

Ildikó írta...

Mennyi mindenről lemaradok, mióta max a Nők Lapja (anyutól) landolhat csak az asztalomon?! Szaladok is az újságoshoz! Miért is? Mert az aktuális szuperautók újságot + szuper makkettet nem vettem meg a gyereknek! ?

Ízbolygó írta...

Engem Orbánéktól úgy ahogy van lever a víz... Már a gyerekek neveitől is.
Amúgy a poszt jó lett. Jól szórakoztam, köszönöm!

Bardócz Éva írta...

Most komolyan,van még olyan ember,aki a bulvár magazinokban leírt mondatokat elhiszi?Nem Orbánék védelmében,de egy ilyen újságban azért nem a teljes igazság áll az esetek nagy százalékában..Mint ahogy a Tanár Úr mondta a Moszkva térben,a rendszerváltás előtti történelemkönyvről,hogy "Ami ebben van,annak igen magas a valóságtartalma,de száz százalékosnak azért nem mondanám.."

Pelikán írta...

Amíg Maon laktunk, engem is biztos kiakasztott volna egy ilyen nyilvánvalóan kampány kezdő, gagyi, negédes cikk, főleg a rejtett családi szerepeket leosztó macsó felhanggal...
Innen, a napsütéses (igen, végre nyár van, 20 fok!!!) zöld szigetről nagyon szórakoztató volt a beszámoló.Lehetne havi egy Blikk rovat????
Ja és ez a két Sickratman szám ugrott be drága kis krumplifőzelék országunktól:
http://www.youtube.com/watch?v=sujSTntcfG0
http://www.youtube.com/watch?v=EOuNyRRBwyg&feature=related

martine írta...

Én most augusztusban láttam egy címlap nélküli újságot (egy nyaralóházikóban, ahol mindenki otthagy mindent másoknak), amiben OV és családja szerepelt sok idilli képpel és vicces mondatokkal, akkor az kb. négy éves újság lehetett? Így mint hozzáértő most inkább csak annyit jegyeznék meg, hogy szerintem sem szexi :)))))

HJuice írta...

A 8 éves lányomnak Orbán Viktor a kedvenc politikusa. Szerintem kb. ezt a réteget képes meghódítani. És neeem, nem hülye a lányom, ezzel nem azt akartam sugallni. Csak még gyerek.

Banyuc írta...

Nem láttam az újságot, nekem csak az "A Kutya" jár , de ezek után lehet, hogy megveszem.
Én mag vacsi készítés közben hallottam fél füllel a híradót is hallgattam Orbánt érces hangon fröcsögni a rosszindulattól, igen kampány van. Már megint, basszus, borzasztóan lenyomja az egész év hangulatát majd ez a folyamatos politikai csatározás és még kis sem tud maradni belőle az ember. Sajnos a közvetlen családunk sem egypárti:((

Zsuzsi írta...

Én igenis eljutottam az ezredik szóig, és nem bántam meg!:O)

Cat írta...

Én is rettenetesen élveztem az írásodat :)
Egyrészt rácsodálkozhattam arra, milyen hülyeségeket írnak ezek a lapok, másrészt meg megerősítést kaptam: más szerint se szexi Orbán Viktor :)

(Zárójelben jegyzem meg, hogy tényleg szóljatok, amikor gyűjtést rendezünk majd nekik, hogy be tudják tartani a fogadalmat a gyerekeik taníttatásával kapcsolatban... Grrrhhhrrr.)

Varga-Bajusz Vera írta...

egy különös aktualitással kapcsolódik ez a post a mi családunkat lázban tartó kérdéshez: ugyanis a fiam (2,5 éves) beleszeretett egy lia szippancs nevű porszívójátékba...én már csak röhögök, hogy az apukától kezdve az összes családtag próbálja lebeszélni róla, hogy az lányoknak való játék minek az neki :))) hát valahogy így kezdődik az, hogy aztán apuka nem tudja, hol a porszívó :))...bár Kristóf kijelentette, hogy akkor ő lány..na itt meg a család ezerrel viszakozik :)))
Amúgy látom egyedül maradok ezzel a véleményemmel, de szerintem szexis Orbán Viktor mosolya:)

arabeszk írta...

Drága Daniella, nyilván a cikk nem a Te 3 diplomádnak szól, hanem annak a sok százezer vagy akár millió embernek, akinek a Story tényleg az egyik fő tájékozódási forrása, és nem végeznek tartalomelemzést, de beérik az idilli családdal. Magam is belelapoztam a bevásárlóközpontban, és számomra még mindig szimpatikusabb kampánynyitó, mint mikor Ferenc és Klára az öt gyerek (köztük 3 kölcsönkapott) körében arról a problémájukról értekeztek, hogy most akkor békákat vagy aranyhalakat telepítsenek az Apró villa tavába.

Viszont ennél nagyobb izgalommal várom a Fidesz mindkettőnk által egyöntetűen szexisnek tartott politikusának értékelését:-)

martine írta...

Jaj, ilyet nem szabad írni, hogy valaki a pártból szexisebb magánál OV-nál is, mert ha olvassa ezt, lefejezteti mind az embereit, hogy maradjon mégiscsak ő a legszexisebb...

Náncsi írta...

Szerintem én jól szórakoztam.. vagy nem?? külömben OV azért sem szexis mert alacsony:)

Manéla írta...

Nagyon bírom a humorodat, és ahogyan egy témához tudsz nyúlni. Végigrötyörésztem a posztot :)

Szilda írta...

végivolvastam:) megérte:) köszönöm!

zsuzska írta...

Én a magam részéről jobban bíznék bármilyen miniszterelnök - jelölt józan ítélőképességében, ha a felesége gasztronómiai helyett tudományos publikációval tüntetné ki magát! Esetleg jelöljük A.-t miniszterelnöknek, hisz úgy is szexisebb, és ha rá veszed a gyerekeket a jól fizető tanácsadói állások betöltésére...akkor rátok szavazok!

rojalka írta...

Végig olvastam!Nekem tetszett!Bárcsak én is így kitudnám írni magamból a rosszat!!
Nem sexy OV.

Nyafkamacska írta...

Nagyon jót röhögtem :-)

Magdalena írta...

Először járok nálad. Erre a címre muszáj voltam idekattintani és mindjárt nagyon jól szórakoztam. Jó kis poszt,és szó sincs róla, hogy abba akartam volna hagyni az olvasást a valahány századik szónál!
Bulvárt nem olvasok, tévét nem nézek, majd hozzád jövök ezentúl tájékozódni. :))

Anzsalka írta...

http://orbanviktor.hu/csalad.php
hehehe
Ihletésedre rákerestem a neten. Kövezzetek meg, de én nem szoktam a családi képeket beadni retusálni (tudom-tudom, nem vagyok politikus, de ha valaki már a képekkel is csal...). No de nem politizálok. Nem szoktam. Csak ezek a képek viccesek. :-)

Névtelen írta...

Hát nem tudom, ha objektíven nézzük, sztem kinézetre jófej családnak tűnnek, nincs velük semmi baj.
Ami a bulvársajtóban van, arról szinte biztosak lehetünk, hogy egy rakás szar, és valószínüleg az újságíró találta ki az egészet, ezt azért nyilvánvaló...

Popianyu írta...

Arabeszk-kel értek egyet!

Daniella írta...

bocs, hogy nem szóltam bele, de kiírtam magamból a témát...
egyébként arabeszk sokkal okosabb nálam, így általában én is vele értek egyet...
a belinkelt családi képek pedig tényleg nagyon jók...

Makka írta...

Orbán V. nemcsak azért nem szexis, mert nem porszívózik. Hanem, mert nem.

Egyébként érdemes megnézni a saját honlapján a kisfilmecskét a családi grillezésről, amikor maga Orbán V. kötényben* – továbbra sem szexis – grillez és elmondja, hogy a gyerekek megengedték neki, hogy legyen miniszterelnök jövőre, és ezért az lesz.

*A kötény alatt van ruha.