2008. január 3., csütörtök

Kedves fűszerfiókomban megbújó olcsó tasak szárazélesztők!

Több okból is szerencsések vagytok. Egyrészt, mert lusta vagyok friss élesztőért járni a boltba, ezért kb. havonta egyszer felmarkolok egy maréknyit belőletek a boltban és hazahozlak titeket. Másrészt, 49 forintotokkal ti voltatok a legolcsóbb élesztő a kisboltunkban, így jó néhányan eljöhettetek velem. Nem foglaltok sok helyet, nem veszekedtek, így gondom sem nagyon volt veletek. Hogy egészen őszinte legyek, nem is nagyon szoktam rátok gondolni. Ezért elnézést kérek.

Az elmúlt néhány hét alatt, azonban az események furcsa összejátszása miatt, nem tudom elkerülni, hogy ne mutogassak ujjal rátok.

Ki kell mondom, olcsó élesztőtasakok: Tartalmatok nem éleszt! Többet tudtok ti, mint amit magatokból mutattok. Ebben biztos vagyok.

Igen! A kenyerek, amiket veletek sütünk meglehetősen laposra sikerednek.

Előfordul ilyen. Gondoltam az első alkalommal. Másodszor a férjem sütött veletek, és a telefonon keresztül diktáltam neki a receptet. (Színházban voltam. Miért kérdezitek?) Hazaérve persze leszúrtam, hogy nem rakott a kenyérbe élesztőt. Esküdött, hogy rakott. Harmadszor is lapos lett a kenyér. És tegnap negyedszer is!

Nos?

Jó lenne, ha nem mutogatnátok egymásra. Nem szeretem a gyerekeimnél sem. Mindegyik zacskóval hasonlóan jártunk!

És, nem, nem gondolom, hogy a liszt a hibás. Nem, azt sem gondolom, hogy sikér kellene bele. Sajnos most nincs igazatok. Sosem adok extra sikért a tésztához, és míg ti nem fordultatok meg nálam, addig nem volt gond a lisztemmel!

Egyéb kifogás? Nincs. Tudtam!

Összefoglalva mondanivalómat: Szedjétek össze magatokat! Ha nem vigyáztok, azt mondom majd a gyerekeknek, hogy vaníliás cukrok vagytok, ami ti is tudjátok mit jelent: Gyors halál: széttépett zacskók, kiszórt cukor, felnyalt nyomok. Ezt akarjátok? Gondoltam, hogy nem!

Üdvözlettel,

Dani

PS: Még van belőletek néhány tasak, amit nincs szívem kidobni, így egy ideig még lapos kenyeret fogunk enni. Szerencsés flótások!

2 megjegyzés:

Kata írta...

Nahát, micsoda bagázzsal dolgoztattok?! :P Egyébként gépi vagy kézi a kenyér? Én tudok egy nagyon tuti, kézit, bár biztosan olvastad már Te is :)

Daniella írta...

Én? Csak géppel dolgozom. Csak nem fogom összelisztezni a kezemet, hogy kenyeret adjak a gyerekeim szájába...
Megyek keresni a kenyérreceptedet!