2007. november 21., szerda

Kedves ZK!

Akárhogy is számolgatom, két éves lettél. Bár ezt Te tagadod: Ahányszor boldog születésnapot kívántunk neked, annyiszor vágtad rá, hogy NEM. Értjük, még nem születtél meg...

Honnan is indultunk? Innen:



Elmondhatom, hogy azóta igencsak kinyílt a csipád, bár nem is tudom, hogy miért panaszkodom, hiszen már pár órásan sikerült beintened és fityiszt mutattál. Lassan tanulunk, de kezdem megérteni!


A testvéreid az első pillanattól kezdve imádnak:


És ez tart mindmáig:


Általában azt szokták mondani az anyukák, hogy „rohan az idő”, és, hogy „mintha tegnap születtél volna”. Szerencsére ezeket a közhelyeket nem tudom elsütni a Te esetedben, mert annyi csibészség szorult beléd, ami az életünk mindennapjait különösen hosszúvá varázsolják. Ezért köszönet. Azért néhány dolognak örülnék:

1. Nem vitatkoznál álladóan. Lásd be, hogy még beszélni sem tudsz!
2. Ha azt kérjük, gyere ide, akkor nem rohannál el ész nélkül az ellenkező irányba.
3. Nem csapnád rám az ajtót, ha valami nem tetszik neked. Lásd be, hogy még csak két éves vagy. Ezt a viselkedést tartsd meg inkább kamaszkorodra!
4. Ennél valamit. Rendben van, hogy megiszol 4 deci mézes tejet naponta, de a szilárd táplálék is hasznos lehetne szervezetednek.
5. Szilárd táplálékról jut eszembe: csokoládé. Nem élhetsz tejen és csokin, mert skorbutot fogsz kapni. Ha azt mondom nincs csoki, hiába csapkodod a jégszekrényajtaját. (Lásd 3. pont.)
6. Jó lenne, ha csak naponta egyszer, lehetőleg fürdés előtt, vennéd rá a testvéreidet, hogy vetkőzetek anyaszült meztelenre. Mint tudod az öltözködés nem egyszerű veled. Elég lenne, ha csak naponta egyszer kellene a tortúrán átesnünk.
7. Ha valami nem tetszik, és ezért belénk harapsz, nem fogja az ügyedet segíteni.
8. Mivel nem tudsz még beszélni (lásd 1. pont), annak is örülnénk, ha nem ragaszkodnál hozzá, hogy naponta három négy emberrel beszélj telefonon. Egyrészt sok pénzbe kerül, másrészt ideje, hogy elhiggyed nekem, hogy a bólogatásodat nem látják a vonal másik végén.
9. Végre lásd be, hogy nem használhatod még az Internet-et. Akárhány részre szeded a gépemet, a válaszom, akkor is NEM.

Összefoglalva mondanivalómat, azt hiszem azt akartam mondani, hogy bármit is teszel imádunk.

Az első pillanattól kezdve!!!

PS: De ha nem viselkedsz rendesen, nem lesz este torta!

2 megjegyzés:

arabeszk írta...

Kedves ZK!
Keresztanyád 8 éves koráig kizárólag cukros tejen élt, csak néha volt hajlandó megenni mellé 1-1 szelet vajaskenyeret, vagy rántottát 1 db tojásból.
Most van két diplomája, egész jók lettek a mellei, és még a fogai is mind megvannak. Úgyhogy üzenem anyádnak, ne aggódjon.
Egyébként Boldog Születésnapot!

Kata írta...

Én, izé, már magam sem tudom, honnét keveredtem ide, de könnyesre nevettem magam a poszton. Köszönöm ismeretlenül is és amit eddig olvastam a blogodból, az nagyon tetszik :)
Boldog szülinapot utólag is a kislánynak!