2010. november 30., kedd

Mire használjuk a fejre szerelhető barlangász lámpánkat?

Tavaly osztálykirándulás előtt, tudjátok, amikor mindenki fellélegzik, hogy két napra eltűnik a gyerek otthonról, jött a hír, az utolsó pillanatban, hogy barlangba is mennek, vigyen a gyerek zseblámpát.

Vagy, ha esetleg van, akkor fejre szerelhető barlangász lámpát. A fiam természetesen ezt úgy értelmezte, hogy BARLANGÁSZ LÁMPA KELL.

Megvettem neki. Elvitte az osztálykirándulásra. A barlangban kedvesen kísérte a lámpa nélkül érkezett osztálytársait.

Aztán nem használtuk a lámpát. Egészen a múlt hétig.

1. Volt először ez.

2. Aztán péntek este, miután A. bevezette a vendégeket, mondta, hogy kiszalad egy perce a kertbe, mert jött a vízóra-leolvasó. A férjem enyhén tántorogva jött vissza. Kiderült, hogy öt hónap alatt, amiből kettő nem itthon töltöttünk, sikerült 210 köbméter vizet fogyasztanunk. Ami azért szép teljesítmény, mert eddig havi 12 köbméteren ketyegtünk. Csőtörés biztos nincs a házban, mert a házunkban, ha kiöntünk egy pohár vizet BÁRHOL, az a pince legalacsonyabb pontjára folyik. Lehet, hogy a kertben folyt el a víz? Hát ezt nem tudjuk. Mindenesetre én, barlangász lámpával a fejemen, leköltöztem a vízaknába és figyelem, milyen gyorsan forog a jelzőke.

3. Amikor a házat megvettük, a fűtés-hűtés tervező öcsém azt mondta, semmi gond, ez a rendszer nem romolhat el, mert csak légcsövek futnak a falakban. Kristálytisztán emlékszem, hogy elhangzott az a mondat, hogy „ebből a rendszerből nem fog folyni a víz”. Így kissé meglepődtünk, hogy a pincénkben áll a víz. Így a férjem, barlangász lámpával a fején, fűtést szerel esténként. Szinte már hobbi. Mert három napja minden este lemegy pár órára vacakolni. Már ha el tudja venni tőlem a lámpát…

3 megjegyzés:

noiannája írta...

valószínűleg nem csak légcsövek, hanem nyelőcsövek is vannak a falban.

Zsuzsi írta...

millyen kedves, rommantikus esti program haladó házasoknak... :O)

martine írta...

Egészen nyilvánvaló, hogy a rosszul kihasznált és ezért hosszan unatkozó bányászlámpa által okozott helyzetekről van szó. Minden bányászlámpának joga van a rendszeres és rendeltetésszerű működéshez. Ha ehhez nem jut hozzá, maga teremt rá alkalmat. De mint tudjátok, a bányászlámpákban nem az értelem csillog, így az általa teremtett helyzetek sokszor suták, időnként tragikusak. A lámpát tehát eredeti rendeltetésének megfelelően használni kell (barlangászás, bányászat, éjszakai túra), vagy el kell adni, mert különben újabb nem kívánt világítási alkalmakat eszközöl ki magának!