2010. november 9., kedd

Élménybeszámoló IV.

Mert voltunk az Aprópoliszon is.

Elutazásunk előtt magamba szálltam, és elhatároztam, hogy most aztán mindent sort végig fogok állni és udvarias magyarként viselkedem, nehogy megint szó érje a ház elejét.

Mit mondjak? Szerintetek sikerült?

Így nem igazán izgatott a hatalmas tömeg az Akropoliszon, mert annak ellenére, hogy az Athénben élő barátaink állítása szerint ők még tömeget nem láttak ott, valójában rengetegen voltak azon a délelőttön, amikor mi is ott jártunk, de tudtam: legyen, aminek lennie kell, én a soromat kivárom. (Előző nap délután is jártunk a hegyen, akkor valóban sokkal kevesebben voltak, de bemenni nem is lehetett, mert már zárva volt az erődítmény…) Szóval mindingolom az own businessemet, ami nagyjából az volt, hogy kapaszkodtam a nekem kiutalt két gyerekbe, mert tudtam, ha elvesztem őket, nehéz lesz rájuk találnom, amikor, ahogy a tömeg sodort magával, egy pasas a kezembe nyomott egy darab papírt. Nem vettem a fáradtságot, hogy elolvassam, hanem rögtön továbbadtam ZK-nak, aki már nyafogott, hogy a) ő miért nem kapott olyat, amilyet én; b) adjam neki oda; c) mikor érünk oda. Aztán a férjem is nyafogni kezdett, hogy mit is kaptunk. Hogy rövidre zárjam a dolgot, miután vettük a fáradtságot, hogy megnézzük, mit is van a papíron, kiderült, hogy a pasas valószínűleg egy tourguide lehetett, aki azt hitte, hogy én is a csoportjába tartozom, mert egy 12 eurós belépőjegyet nyomott a kezembe.

Így nemcsak várakoznom nem kellett, de még fizetnem sem.

Mert igen, nem vittem vissza a jegyet.

ÚGYIS OLYAN SOK VOLT NEKI…

Upsz.

Bocsika.

10 megjegyzés:

Magdaléha írta...

hoppá! :-)

MuciFoci írta...

Latodlatod, turelem, jegyet terem!

Thea írta...

Nem csak a jegyért mondom, hanem a helyszín miatt is: szívesen lettem volna Veletek akkor.

martine írta...

És így demonstrálhattad a gyerekek előtt, hogy érdemes szabálykövetőnek és türelmesnek lenni, mert a jó elnyeri méltó jutalmát magától az élettől :)

gneke írta...

És ZK-nak is igaza volt, hogy ő miért nem kapott olyat?

Daniella írta...

Görögországban a gyerekeket mindenhová beengedik ingyen. legalábbis azokra a helyekre ahová mi akartunk bemenni...

engie írta...

Ez igen! Én is szívesen lettem volna ptt veletek (és nem a jegy miatt). Bár álmaim netovábbja továbbra is Egyiptom lenne...de hacsak nem nyerem meg úgy a lottó 5-öst, hogy nem is játszom, akkor nem nagyon fogom koptatni a Gizai piramisok előtti köveket :)))
Egy szó, mint 100: ügyeske voltáááál! :)

lamadre írta...

kíváncsi vagyok, mikor ér ide az első ember, aki majd felveti a kérdés morális szemszögét... :D

Angela írta...

most.
fuj!

kovtama írta...

Ez k...jó:):) amugy én sem adtam volna vissza! ajándék lónak ne nézd...:)