2010. május 6., csütörtök

Jól kevertem a kártyáimat…

Legutóbbi költözéskor nem tudtam aktívan részt venni a pakolásban, mert 10 hónapos terhes voltam. Április 4-én költöztünk. Április 1-re voltam kiírva, az volt a tervem, hogy bemegyek a kórházba a régi lakásból, majd 5 nap múlva hazajövök a nekünk-új házba. Nem jött össze, mert Pepe „kicsit” késett.

Nyolc év után újra költözünk. Sajnos megint nem fogok tudni semmi emelni, mert az orvos megerősítette a pletykát: porckorongsérvem van. Nem kicsi. Nem voltam képben az ügyben, de most már tudom, boldognak kell lennem, mert nem szakadt ki.

Igazi hipochonderként mindig meglepődöm, amikor valami bajom van. Az orvos meg jól lecseszett, miért csak most jövök, amikor már Karácsony óta fájt a derekam és a lábam.

MERT AZT HITTEM, A PORCKORONGSÉRV JOBBAN FÁJ.

Kemény nő vagyok, na.

Mondjuk akkor összeszartam magam, amikor az orvos megnyugtatott, hogy nem kell műteni. Mert eszembe sem jutott, gerincműtét miatt aggódni.

Konzervatív módon fogjuk kezelni, mondta az orvos, hat hét múlva jöjjön vissza kontrollra. Ha addig nem fordul rosszabbra a dolog, tette hozzá vészjóslóan.

A gyógytornász szerint nagyon jóindulatúnak tűnik a sérvem. Remélem én is, hogy együtt fog működni velem.

B-tervként azért az orvostól jövet igazi junkie-ként már a patikában begyógyszereztem magam…

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Porckorongra nagyon jó az úszás! Nem terheli a csigolyákat és ellazítja, amit kell.
És emelni csakis megfelelő pozicióban lehet, roggyantott térddel, egyenes háttal. Hát nem tudom, elég értehtő-e....
És még küldök egy jaj-t is, meg drukkolást a gyógyuláshoz!!!

ribizligizi írta...

régóta olvaslak, de most akkor hozzászólok: járj el masszázsra. a yumeiho nevű japán masszázs kicsit hasonlít a csontkovácsoláshoz, mert ebben is kiropogtatnak, helyreraknak, de meg is masszíroznak, hogy ne csússzon olyan könnyen vissza. a férjemnek is a masszázs tette helyre a p.k.sérvét, a bácsi több embert meggyógyított már... azóta én is megtanultam tőle, de nem űzöm üzletszerűen, csak a családot masszírozom. Akárhol laksz, szerintem találsz ilyen embert...
és igen, az szás is jó lesz!
jobbulást...

Era írta...

ez a p.k.s. ez hogy műxik? Mitől alakul ki? Terhességtől lehet? Ha fáj a derekam forgóm és nem tudok lépni az az?
Előre is köszi a választ

Névtelen írta...

Most abszolút porckorongsérvesnek érzem magam, és fáj a derekam. Az előbb még jól voltam! Basszus, és mi van, ha valami totál nem sejtett akármi van bennem, amitől a hátam fáj? :) Daniella, egy nagy kérdés, csinálsz valamit, ami egészségmegőrzésre irányul, pld. sport, egészséges étkezés meg ilyenek?
Üdv, Dóri

Sziltó írta...

Ha jó orvos kell szólj! Nekem 3 gerinc műtétem volt 5 hónap alatt. Sajnos van tapasztalatom.

Cserny Timi Pookah írta...

émmeg csontkovácsot tudok jót, ha kell, szólj. jobbulást!!

Magdaléha írta...

Férjuramnál diagnosztizáltak porckorongsérvet. Ő tornázik és a dolog úgy tűnik működik. Már ha nem hanyagolja el a tornát, és nem idegeskedik, és vigyáz, hogy ne erőltesse túl magát. Se fizikailag, se idegileg.

kikocs írta...

Tud jobban fájni. Sokkal jobban. Úgy is, hogy nem tudsz lábra állni napokig, ha valami megnyomja, és begyullad, vagy megfázik. Anyósomnak sikerült 3 hónapig feküdnie vele, nem engedte a műtétet. Torna, torna, torna!!! És fogyni is érdemes :)

Era, ha éppen terhes vagy nem valószínű, hogy van, ha még utána hónapokkal is, akkor doki.

Daniella írta...

Köszi mindent!

Maris írta...

Öööö, nekem KEVÉSBÉ fáj, mióta kiszakadt :-D
Ja, és remekül szinten tart a pilates. Ha esetleg még valamit kipróbálnál....

Daniella írta...

Maris: ez reménnyel tölt el!