2008. szeptember 23., kedd

Utcai szemben a benti-bentivel szemben a benti-kintivel

Hogy nem értitek?

Én sem értettem évekig. De meg tudom magyarázni!

Három éven át Pepét farmerben és pólóban vittük az óvodába. Ott átvette a benti ruháját, ami általában valami kánikulához illő öltözék volt, mert a csoportszobában állandóan 25 fok körüli hőmérséklet volt.

Ha kertbe kimentek és hűvösebb idő járta, akkor Pepe visszavette az utcai ruháját. Oly mindegy volt, hiszen csupán közvetlen mosás után tiszták a fiam ruhadarabjai.

A problémát, hogy miért is kell külön öltözet vinni a kerti játékhoz nem értettem. Sőt, bevallom, átléptem az egész kérdésen.

De tegnap reggel megvilágosodtam.

Bakka 8-ra jár oviba, mert először még a bátyját kell elvinnie az iskolába. Ehhez ¼ 8-kor kell indulnia, ezért. ½ 7-kor költöm.

Általában sírva ébred, szegénykém, de hamar megnyugszik, ha meglátja a mézes tejét. És a szépruháját, amit „lelkesen” lobogtatok: „Nézd, milyen szép ruhában mehetsz ma! És nézd, milyen szép szívecskék vannak a harisnyádon.”

A cipőket már a gyerekek egyedül veszik. Rohanvást.

Bakka: Mamika, nem akarok mindig csak tornacipőt. A lakozott cipőt vehetem?
Én [mit érdekel, mit vesz fel a gyerek]: Persze. Csak siessünk.

Már az iskola felé haladunk, amikor a lányom felteszi a következő kérdést: „Mamika, a lakkcipőmben fogok az udvaron játszani?”

És leesett a közmondásos tantusz. És az iskola után hazafelé vettük az irányt, hogy magunkhoz tudjuk venni Bakka benti-kinti ruha összeállítását. Két változatban: egyiket hidegebb, másikat melegebb időre. Mert szépruhában nem hajlandó homokozni a lányom.

Tehát, összefoglalom:

Utcai ruha: Bármi lehet, amihez harisnyát és lakkcipőt lehet viselni.
Benti-benti ruha: Nyári szoknya, póló, a (benti) kánikulára való tekintettel szandál.
Benti-kinti ruha: Farmernadrág, játszópulóver, tornacipő.

Csak azt nem értem, hogy a lányok öltözőszekrénye miért nem kétszer akkor, mint a fiúké…

9 megjegyzés:

. írta...

miért, miért!
Mert férfi tervezte azt is... :)

Daniella írta...

:-))))))))

Névtelen írta...

nálunk úgy van, hogy reggel nadrágban megy oviba, átveszi a a benti-bentit (hogy a te terminusaidat használjam), ami egy szépséges pörgős ruha (kétnaponta másik) és a benti-kinti egy nadrágra vagy harisnyára felhúzható "külső", ami egy vízhatlan és béleletlen nadrág, homokozáshoz. nálunk ez vált be, igaz, oda kellett tennem magam alaposan...

Kat írta...

Hű, ez jó:))
Nálunk annyiból egyszerűsödik a dolog, hogy az én lányaim minden szívbaj nélkül homokoznak harisnyában és lakkcipőben, úgyhogy eggyel kevesebb cucc is elég:))))

Daniella írta...

Éreztem, hogy három fiút kellett volna szülnöm...

Gabóca írta...

Nekem fiam van. Múltkor rámszóltak, hogy vigyen már a gyerek egy vékonyabb nadrágot. Ő ugyanis tréningben jár. Az meleg bent, hideg kint de sose kell cserélni.
Mondtam, hogy fiú.

Daniella írta...

ha öltözködésről van szó, fiú kell!

Névtelen írta...

Az én uram sem érti, hogy miért illet engem több polc a gardróbban.... Szerinte igazságtalan.
N.

Daniella írta...

:-) Igen, erre nem is gondoltam...