2008. március 3., hétfő

ZK haja, avagy a dackorszaknak is vannak előnyei...

Hogy bizonyítsam mennyire nagyvilági életet élünk, tavaly szilveszterkor arról írtam, hogy ZK haját megmostam 28 egyszerű és gyors lépésben...

Nos, azóta eltelt egy kis idő, és mivel volt egy laza Pedex-es kitérőnk is (ha óvodás gyereked van, és nem tudod mi a Pedex, akkor tekintsd magadat szerencsésnek!), nem mondhatom azt, hogy december óta nem mostam meg a haját, de azt igen, hogy nem sokszor.

A napokban azonban észrevettem, hogy a gyerek feje eléggé redvás. Ez így nem maradhat. Gondoltam egy életem, egy halálom, megmosom.

Nem akarok dicsekedni, de 4 (!) lépésben sikerült.

1. ZK önállóan bevizezte a haját.
2. „Gyere megmosom a hajadat!”, mondtam én.
3. „NEM. ÉN.”, kiáltotta erre ő.
4. „Rohanok a samponnal”, válaszoltam én.



Ráadásul az öblítés is gyorsan sikerült.

Nyilvánvaló, hogy a legközelebbi alkalom megint horror lesz, de erre most nem gondolok! Élvezem életem apró örömeit!

PS: Örülnék, ha, aki tudja, hogy mire való a Pedex, nem írná be a kommentek közé a felmerülő kérdést: "Tetvesek voltak a gyerekek?" Nem, nem voltak. Volt értelme az elsőáldozásnak és bérmálkozásnak, mert csak megelőzésre kellett a szer...

3 megjegyzés:

Kata írta...

Én nem tudtam, mi az a Pedex, azt viszont látom, hogy a lányod gyönyörű, amikor így vigyorog! Persze, akkor is, ha nem ... és itt nem is magyarázkodnék tovább ... :o)

Daniella írta...

Én sem tudtam sokáig, hogy kell a tetvek ellen fellépni. Már tudom. Pedex-szel. Nem lettem boldogabb...
ZK egy ördög és ezt nemcsak az elfogult anya mondja, hanem mások is!

merci írta...

Nálunk most lett téma, hogy melyik szert szeressük, de én nem ismerem egyiket sem. A leírásból úgy tűnik a NIX kényelmesebb és egyszerűbb megoldás mint a PEDEX vagy a NITTYFOR, mert annál nem kell rákötni a gyerek fejére a nejlonzacskót negyven percre és az én gyerekeimnél ez szempont.

Hajmosásra van egy tippem, most kaptam, bár még nem próbáltam ki, de majd most:
ebédlőasztal lepakol, gyerek hanyatt ráfekszik, úgy, hogy a feje lelóg a végén, fej alá lavór meleg vízzel és sampon bekészít. Anya hajat mos, gyerek törülközőt szorít a szemére és kész. És mindenki boldog. Úgy legyen! :)