2008. március 9., vasárnap

A barátnőm születésnapja

Jó hír: Vali újra egy évvel idősebb lesz. Így a köztünk lévő korkülönbség ismét csökken egy évvel. Ő 28, én 24 26. Bocs, Vali, de ez az én blog-om, és azt írok, amit akarok!

Rossz hír: Ötfős családunkban, Vali egyetlen születésnapot sem hagy ki. És Karácsonyra is mindig nagyvonalú ajándékokkal lepi meg a gyerekeimet és minket is, így az nem jöhet szóba, hogy születésnapja után pár nappal (minden évben összekeverem a dátumát…) telefonon köszöntsük. Még akkor sem, ha a gyerekeimet megzsarolom, hogy rajzoljanak valamit a születésnapjára…

Jó hír: Pár hete Vali emailben jelezte, hogy a Lou Lou-ban szeretne enni. Így levette a gondolkodás terhét a vállamról…

Rossz hír: Lou Lou képeit nézegetve rá kellett jönnöm, nem rendelkezem olyan öltözékkel, amiben ott meg lehetne jelenni. Ezzel Vali is egyetértett.

Jó hír: A. beleegyezett, hogy elvisz minket ebbe az étterembe enni. Így meg tudjuk valósítani a „nagyvonalú” ajándékozók első számú jellemzőjét: úgy adunk, hogy tulajdonképpen magunknak adunk…

Rossz hír: 4 és félóra az út oda. És aztán még vissza is kell jönni. Hiába kérem, A. nem hajlandó repülőt bérelni. (Ez a kis stíl…)

Jó hír: Gyerekek nem jönnek, így a szubjektív utazóidő sokkal rövidebb lesz.

Jó hír: A. nemcsak elvisz minket, de meg is hív minket.

Rossz hír: Péntek reggel kevesebb, mint 5000 Ft volt A. számláján.

Jó hír: Megígérem neki, hogy adok kölcsön.

Még jobb hír: Délutánra megjön A. fizetése.

Innen kezdve nincsenek rossz híreim, és a vállalt feladatot tegnap sikerült is végrehajtanunk (igaz, Valinak csak jövő héten lesz a születésnapja, nem akarom egy nappal sem öregbíteni…), bár újabb kihívásoknak nézünk elébe:

Hogyan lehetne a zeller mousse-t és a cékla sorbet-et reprodukálni???

Nincsenek megjegyzések: