2010. január 13., szerda

Miért jobb az emberiségnek, ha nem kelek korán?

Jó lehet, csöppet túlzok, talán az emberiségnek mindegy, mikor kelek. A családomnak viszont nem: bár megtanulták már, reggel 8 előtt mellőzzenek, ha lehet.

De van, hogy nem lehet.

Szóval ma korán keltem, mert nekem kellett a reggeli gyerekszállítást intéznem, és utána még munkába is mentem. 9-re.

Fél ötkor ébredtem először [ekkor kelt A., mert ment a reptérre], aztán 6-kor ébredtem másodszor, és akkor már ki is tápászkodtam az ágyból. Jó tudom, ezért nem kellene hősként tekintenem magamra, így inkább nézzük a kérdésre adott válaszaimat: Miért is jobb, ha később kelek?

1. Nem keverem össze a gyógyszerezendő gyereket. A C-jelű gyereknek kell gyógyszert szednie, amit ma reggel véletlenül a B-jelűnek adtam, a vizet hozzá pedig az A-jelűnek. Mit mondjak? Nem ellenkezett senki, tudják, hajnalban jobb, ha nem vitatkoznak velem.

2. Nem kiabálok türelmetlenül a legkisebbel, pedig csak annyit csinált, hogy a gyógylekvárt szétkente a pulóverén, a nadrágján, a földön. Aztán belelépett, lekváros lett a zoknija, illetve a zokni alatt a harisnyája is.

3. Van reggeli. Mondjuk, reggelit nem kerestek a gyerekek... Ismernek... Az apjuk megcsinálta nekik a tejüket. A lányokat meg terített asztal várja az óvodában. Csak Pepe akadékoskodott, hogy enne. Mondtam, kivételesen vegyen magának egy szendvicset a büfében. Ebbe beleegyezett, csak adjak neki pénzt. Hát az nem volt nálam. Így javasoltam egye meg az iskolai tízórait, úgyis befizettük rá. Legalábbis úgy tudom, az apja befizette…

4. Nem felejtkezem el a kisállatokról. Sok mindent elnéznek nekem a lányok, de plüssállat nélkül nem hajlandóak oviba menni. És emlékezni sem hajlandóak, hogy vegyenek magukhoz egy állatot induláskor. Nem baj, visszafordultunk.

5. A különböző csomagjainkat (Pepe táska, Bakka tornazsák, ZK gyümölcskosár) csak azért nem felejtettem otthon, mert A. stratégiailag helyezte el őket a bejárati ajtó előtt. A notebook-omat azonban nem tette a halom tetejére, így azért is visszamentem.

6. Nem derül ki, hogy nem találok ODA az iskolába. Azt hiszem, erre nincs mentség, még az sem, hogy, otthonról az iskolába teljesen más az útvonal, mint a munkahelyemről az iskolába. Mert elhozni azt sikerült! Pepe kétségbe volt esve. De aztán közös erővel odataláltunk. BÁR PAPIKA NEM ÍGY SZOKOTT MENNI, MAMIKA!

Hát csak ezért mondom, hogy reggel 8 előtt használhatatlan vagyok…

8 megjegyzés:

gneke írta...

Hány napig kell korán kelned????
Őszinte együttérzésem...

Daniella írta...

ezt le sem merem írni, mert a végén még lekurváztok...

Ízbolygó írta...

Tényleg gázos vagy reggel, de ez szórakoztató. És sokkal hosszabb poszt született volna, ha A nem ilyen gondoskodó hős családfő!:-)))

Györgyi írta...

Ígérd meg, hogy kiadod egyszer könyvben az írásokat. Annyira szórakoztató, abszolút kedvenc blogom!

Daniella írta...

Ízbolygó: teljesen igazad van, bár én őt hibáztatom, hogy nem látja el a gyerekeket mindennap...
Györgyi: nagyon köszönöm! hihetetlenül jól esik, amikor ilyeneket írtok, de biztos, hogy nem lesz a blogból könyv!

arabeszk írta...

Mi az a gyógylekvár? Enni kell vagy kenni?

martine írta...

Mi már néhány hónapja megígértük a gyerekeknek, hogyha véletlenül oktatási miniszter lenne valamelyikünkből, iskola többé 9 előtt nem kezdődne. Szívesen látnánk téged a munkaügyi poszton... de cserélhetünk is.

Maris írta...

Miután én már felkelek nap mint nap (6-kor), az emberiségnek már úgyis mindegy, szóval csak törjél-zúzzál nyugodtan. Ja, én azért szoktam visszafordulni az ajtóból, mert gyanús, hogy MÉG nem fordultam vissza, vajon miért, valamit ki kéne találni, hogy visszafordulhassak, viszont akkor már babonából le kell ülni - hálisten valaki nemrég felvilágosított, hogy a tükörbe is bele kell nézni, mert így most lett újabb kényszerem legalább - na jó, most már mehetek, zárok, na és AKKOR még eszembe jut, hogy ja, zsebkendő, ja, munkahelyi kulcs (nyilván megint le kell ülni és tükörbe nézni, mert az előző már nem ér), OK, zárok megint, na és kihúztam a vasalót...??????