2009. május 20., szerda

ZK, a jó

Helyszín: A nappali.

Időpont: Hajnalok hajnala Reggel.

Esemény: Pepe valamiért direkt rálépett a földön fekvő ZK-ra. Homály fedi az ügy hátterét, de A. rögtön intézkedett, mert úgy vélte, hogy ez nem egy olyan dolog, amit büntetés nélkül akar hagyni. Pepe bezárást kapott. A bezárás helyszíne a nappalihoz kényelmes távolságban lévő földszinti WC/mosókonyha volt. Aminek nemcsak ablaka, hanem üveges ajtaja is van*. TEHÁT BORZATÓAN FÉLELMETES HELY.

Következmény: Kitör a vita apja és fia között, és megy a harc, ki az alfa hím a családban**. Mindenesetre a férjem betuszkolja a gyereket a WC-be, aki vigasztalhatatlanul bőg.

ZK mindezt persze végignézte, és csupán 3 másodpercet várt a nagy bejelentéssel: „Papika, én megbocsátok, Pepének!”

Mert ZK jó.

Vagy ő heccelte a bátyját fel, csak azt nem látta senki…

* Mert milyen ajtaja legyen a bejárati (szintén üveges) ajtó melletti WC-nek. Legalább így az utca is követni tudja az eseményeinket…
** Én!

6 megjegyzés:

a mesélő írta...

Hurrá, nem csak nekünk volt iszonyú reggelünk a gyerekek miatt (azaz csak a legkisebb miatt )!

Kiddy írta...

Itt se jobb a helyzet wc-ügyben, mert a lakás központi helyisége. De tényleg! Egyik fala a konyhával (!) közös, egy a kamrával, kettő meg a nappalival. Az akusztika félelmetesen jó. Brrr... Még jó, hogy annyian vagyunk mindig, mint az oroszok.

HJuice írta...

Zsófi hisztijének épp az üvegajtó alsó üvege esett áldozatul, amikor A-hoz hasonlóan a gyerekszobába toloncoltam (már volt rajta egy hajszálrepedés). Azóta se csináltattuk meg, és azóta se volt több hiszti... (Viszont kalandos a gyerekszobába való bejutás!)

szuperapu írta...

Mi sosem szólunk bele a gyerekek (akár tettlegességig fajuló) vitájába, mert úgysem lehet igazságot tenni. Csak arra vigyázunk, hogy a nagy ne éljen vissza az erőfölényével.

Daniella írta...

kiddy: értem, mit mondasz!
szuperapu: és ha megölik egymást?

szuperapu írta...

Dehogy ölik... ;)
Egyrészt szeretik egymást, másrészt meg testvérek és igazából szeretik egymást.