2009. május 14., csütörtök

A zenehallgatás örömei

Nem vagyunk az a kifejezetten muzikális család. Bár A. szenvedélyes CD-gyűjtő volt kiskorában, és biztos szívesen kutatna fel újabb és újabb zenéket mostanában is, ha nem lenne minden második mondatom az, hogy „szeretnék egy kis csöndet”.

CSÖNDET! MOST!

Így a zenehallgatás az autóba szorult ki.

A. mindig zenét hallgat.

Ha egyedül vezetek, akkor mindig hallgatom a rádiót. Amiben beszélnek.

Pepe és Bakka szintén hajlandó zenét hallgatni, feltéve, ha 1) van szöveg is; 2) ezt a szöveget értik is.

ZK viszont mindenevő a zene területén. Vele csupán az a probléma, hogy hónapokig képes ugyanazt a számot hallgatni. Tom Waits-et nyúzzuk már jó rég óta.

És már kezdtem kiborulni, hogy MINDIG ugyanazt a számot kell hallgatnom.

Ezért rábeszéltem ZK-t hallgassuk meg az összes számot a CD-n. A lányom nagy nehezen beleegyezett.

Aminek következtében a helyzet kicsit rosszabb lett.

Ugyanis az egyik szám végén a művész köhög néhányat. Ami ZK-t teljesen lenyűgözte. Mert ennél klasszabb dolog nem is történt a zenetörténetben.

Így most már csak a köhögést hajlandó hallgatni.

Ami után Tom Waits orrot is fúj.

Legalább is a lányom szerint.

4 megjegyzés:

HJuice írta...

A. KISKORÁBAN cd-t gyűjtött?!
Úgy tűnik, mi vagyunk az ellenpólus, mert nálunk szinte mindig szól valami zene, a legkülönfélébb műfajban, nyelven, hangszereléssel. Zsófi rongyosra hallgatós, akárcsak ZK, sőt, ha belegondolok, én máig nem nőttem ki ezt a (rossz?) szokást! Ákosnak meg mindegy, csak lehessen headbang-elni rá. :D

Daniella írta...

:-) igen, kiskorában, úgy 18-19 évesen...

Doris írta...

Szóval Tom Waits? Az igen! Még a felnőttek többségének is "sok" egy kicsit. Bizakodom, hogy a Chocolate Jesus a kedvence (bár abban nem köhög).

Sziranszki írta...

Mikor már a könyökünkön is a Halász Judit jött ki (egyébként szeretjük), váltottunk! Most jelenleg a Zoltán Erikát (!!) és Koktél Együttest (!!!) vagyunk kénytelenek hallgatni ha együtt utazunk! Egyébként nem hibáztatom, hiszen mi tettük be ezeket először, neki meg tetszettek! Egyébként a gyerek 3.5 éves, és irányító típus -ezt a bölcsiben mondták! :) Ennek most szerintetek örüljünk???
Daniella, kitartás!