2008. december 29., hétfő

Miért cipel annyi ember fenyőfát az ünnep előtt hazafelé?

Én: Őszintén mondom, fogalmam sincs.

Két kicsit mélyebb magyarázat:

Pepe: Azért, mert Jézuska nem tud egyedül mindenről gondoskodni, hiszen nagyon sok helyre kell menni Európában, ezért vannak emberek, akiket megkér, hogy segítsenek nekik. Vegyék meg és díszítsék fel a fenyőfát. Beszéltem több osztálytársammal, többeknek szólt a Jézuska. Mondjuk nekünk szerencsére nem…

Rokonkislány (8 éves): Csak a katolikusoknak hoz a Jézuska fát, de a többi gyereknek a szülei is vesznek Karácsonyfát, hogy azok a gyerekek se érezzék rosszul magukat.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A gyerek megalkotja a maga teóriáit, csak hogy tovább őrizhesse a maga meséjét.

HJuice írta...

A mi verziónk (muszáj volt megalkotnom december elején, amikor az iskola előtt Kispest legnagyobb fenyővásárába csöppentünk): a boltokba, hivatalokba, különböző intézményekbe nem az angyalka/Jézuska viszi a fát, ők kénytelenek megvenni, nekik árulják a fákat.
És bár Zsófi már elmúlt 7 éves, most a műfenyő-teóriát is örömmel fogadta (az angyalka azért hozott nekünk ökofenyőt, mert látta, hogy egész évben milyen ügyesen óvtuk a természetet)...
Többször adódott már alkalom az ilyen mesék tisztázására, de Zsófi a döntő pillanatban mindig visszakozott, így igazat adok doris-nak, sokan egy bizonyos életkor alatt nem is akarják TUDNI az igazat. :)

Daniella írta...

a legjobban azt szeretem, amikor furcsán néznek a szülőkre, de kérdeznek semmit...

Névtelen írta...

Az enyémek "nem látják" ezeket a dolgokat.

Daniella írta...

nálunk idén tűnt fel először...