2011. május 17., kedd

Szolgálati közlemény és egy apróság az elefánt rügyhólyagjáról…

Szóval, úgy tűnt, hogy egy időre összeomlott a blogger. Én úgy látom, hogy bejegyzés nem veszett el, de kommentek igen. Mindegyiket olvastam! Köszönöm!

***

Vasárnap délután az autóban ZK saját dalocskájával szórakoztatta a családját.

Szinte könny gyűlt a szemembe, milyen édes a drága kis kreatívom.

Hogy mi volt a dal?

Szerencsére már nem emlékszem a szövegére, de arra igen, hogy a kakis fenék és a büdös hónalj minden versszakban és refrénben IS benne volt. És arra is emlékszem, hogy más nem igazán…

Jó sokáig tartott, míg ZK elunta magát, de egy idő után megtörtént ez. És úgy gondolta, hogy a fiúk micsodáját is belekomponálja versikéjébe.

Na, ekkor kezdődött a definíciós háború: Hogy is hívjuk a micsoda különböző részeit?

Én. Az a két golyó a micsoda mellett azok a tökök.
Pepe: Más néven hrúgyhólyag!
Lányok és én egyszerre: MICSODA?
Pepe: Hrúgyhólyag.
Én: Micsoda?
Lányok: Hrügyhólyag? Rügyhólyag?
Én: MICSODA?
Lányok: RÜGYHÓLYAG! RÜGYHÓLYAG!
Pepe: Nem rügyhólyag, hanem hrúgyhólyag. Abban van a fiúk pisije. Onnan jön ki.
Én: Pepe, nem.
Pepe: NEM? DE IGEN. AZ A HRÚGYHÓLYAG. ABBAN TÁROLÓDIK A PISI. AMI A FÜTYI VÉGÉN JÖN KI.
Én: Pepe, nem.
Pepe: NEM?
Én: Nem, a pisi a HÚGYhólyagban van. Ami a testeden BELÜL van. És ami a fiúknak ÉS A LÁNYOKNAK IS VAN. Mindenkinek van.
Pepe: Akkor mi van a hrúgyhólyagban?
Én: Nem hrúgyhólyag, hanem tök. És sperma van benne.

Na itt aztán a három gyerek két táborra szakadt. A lányok, azt fogták, hogy rügyhólyagja mindenkinek van, így elkezdtek különböző állatneveket a rügyhólyaggal így-úgy kombinálva skandálni, így elég hamar eljutottunk a mai cím második feléhez.

Pepe a sperma szót hallotta meg, így tőle egy hosszú előadást hallhattunk a cápák két farkáról és az uszonyban található spermájáról. És arról, hogy milyen érdekes könyvek találhatók az iskolai könyvtárban.

Ha értitek, mire célzok…

8 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Jé, én azt hittem, hogy a tök az egész hóbelebanc. De persze logikus, hogy nem. Tökön rúglak, stb. Mindig tanulok tőled! Nálunk mogyorónak hívták, vagy golyóknak... :-))))
Rügyhólyag. :)

Popianyu írta...

Én úgy tudtam, karbantartották a blogspotot (én sem tudtam elérni több ilyen blogot). Persze lehet, hogy pont azért, mert összeomlott...

Banyuc írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Magdaléha írta...

hühhh. Hát mi még nem elemeztük ki ennyire ezt a témát. Mindenesetre megjegyeztem a definíciót a későbbiekre nézve.
Tehát rügyhólyag=tök. OKé, köszi, mindig tanul valami újat nálad az ember!

Banyuc írta...

Nálunk a golyócskák azok simán herék, a tök a kertben nő, de Leila kérdezte a múltkor fürdés közben, hogy mi mi az a kis mangómag alakú valami a cuncijában? Én nagy okosan csak annyit mondtam, hogy mi, mi, hát a része! ne piszkáld, csak mosd meg ... - szóval engem is ideje lenne már felvilágosítani, hogy ne mondjak ilyen hülyeségeket szegény öt éves gyerekemnek!

zz írta...

Azért is szeretem ezt a blogot, mert megerősít abban, hogy a gyerekeim abszolút a koruknak megfelelően viselkednek, amikor a kicsi szintén kaki-büfi-fingás témakörben nyomja végtelenített üzemmódban, és a nagy meg mindenféle furcsa kiselőadásokat tart az iskolai könyvtáras bogarászásaiból.
Bírom a családodat :-)

balibaa írta...

nálunk a "nagyfiú" (lassan 5) úgy hívja: a pöcörőm szakálla. Mindig röhögnöm kell, mikor azt mondja: megmosom a pöcörőm szakállát.

Virág írta...

Pont ma írtam posztot a kétéves gyerekem anatómiai ismereteiről és segglyuk-rajongásáról, erre mit látok itt nálad (mondjuk nem először :) ). Nagyon up-to-date-ek vagyunk :))