2011. április 15., péntek

Pepe 9

1.
Rengeteget beszélsz. Ezt csak azért jegyzem fel, ha pár év múlva panaszkodnék, hogy nem szólsz hozzám, akkor tudjam, AZ A JUTALOM.

2.
Nem tudsz írni. Mindenesetre gyúrunk a nyelvtan témazáróra. A jó hír, hogy nem lesz benne diktálás. A rossz, hogy a tárgyas ragozást nem tudtam elmagyarázni neked.

3.
Annyira szeretsz biciklizni és annyira szereted a barátaidat, hogy amikor a legjobb barátod hozzánk készült, akkor simán belementél, hogy a saját biciklidet kölcsönad neki, te meg a húgodéval menjél. Ami nemcsak kicsi neked, de erősen rózsaszín és Barbie-s tematikájú. Csak, hogy elmehessetek együtt biciklizni. Aztán a barátod nem tudott átjönni, mert aznap altatták el a beteg cicáját. Picúrt. Mint kiderült, te is nagyon szeretted ezt a cicát. Csak azt nem értetted, mit jelent elaltatni egy állatot. Hát, megint tanítottam valamit neked, amit nem akartam…

4.
Ha már a macskáknál tartunk. Vannak macskás és kutyás emberek. Te az első csoportba tartozol. Minden alkalmat megragadsz, hogy kérjél egy macskát ajándékba. Amikor azzal hárítom a kérést, hogy akkor Papika elköltözne itthonról, akkor kérdően nézel rám: ÉS?

5.
Egy harmadikos kisfiú anyukája azt mesélte nekem, hogy a gyerek kiguglizott „mesztelen lányokat” az interneten. Próbáltam érdeklődni nálad, de te még a kérdést sem értetted. Úgy tűnik, nem érdeklődsz még a téma iránt.

6.
Őrült büszke vagy magadra, hogy a Zongoraiskola könyvben már ott tartasz, ahol a szomszéd kisfiú. Aki már 4 éve zongorázik. Amikor elmagyaráztam neked, hogy a szomszéd kisfiú hallás után le tud bármit zongorázni, akkor csak egy magabiztos „de én is, Mamika” volt a válaszod. Sajnálom, Pepe, de nem.

7.
Még nem gyanítom, hogy gond lenne, hogy az iskola előtt már nem engeded, hogy puszit adjak neked. Mondjuk még tudlak kényszeríteni.

8.
Én: Hogy jellemeznéd magadat?
Te: Miért?
Én: Mert kíváncsi vagyok!
Te: Kicsi. Gyors. Nem tudom. Ez a két szó jutott eszembe.

9.
BOLDOG SZÜLINAPOT!

19 megjegyzés:

mariann írta...

Boldog szulit!
Az en kisfiam ma 20:)

Thea írta...

Isten éltesse sokáig!
Nőljön nagyra és maradjon gyors, meg a többi...!

cucka írta...

Isten éltesse a Kilencest! ;)

Strugamano írta...

Boldogat!
Ezen besírtam: "sajnáom, de nem". :)))

Z. Dóri írta...

Libabőrös lett a kezem! Boldog szülinapot Pepének! :)

martine írta...

Boldog szülinapot Pepének! :) Nagyon szép ajándékot írtál neki :)))


Én az alanyi és a tárgyas ragozást úgy mondtam el, ahogy én is tanultam Hajninénitől: tegye az ige mögé a "valamit" vagy az "azt" szavakat - ha a valamit illik oda, akkor alanyi, ha az azt, akkor tárgyas.

EniWillow írta...

10 év múlva már biztosan nem ezt a két jellemzőt fogja mondani magáról Pepe. Akkor már ez nem lesz akkora előny! :)))
Boldog szülinapot, Pepe!

Unknown írta...

Nagyon boldog szülinapot! Ófit még mindig neki tartogatom...Ófi legalább annyira magabiztos mint Pepe, és legalább annyi alapja is van..:))Ófi szerint ő született táncosnő :) Mindenesetre szép pár lesznek :))

Kinga írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
lamadre írta...

olyan szívmelengető ez a blog :)

picinyszepsegekotthona írta...

Nagyon Boldog Szülinapot Pepének!!

Noemi írta...

Boldog Szülinapot Nagy Pepének, a kilenceshez!
N.

Erika írta...

Nagyon boldog szülinapot Pepének!

Zsuzsi írta...

Isten éltesse a születésnapost és az anyukáját is!

Magdaléha írta...

Boldog születésnapot Pepének! :-)))

Loihi írta...

Isten éltesse sokáig!

Sziltó írta...

Boldog szülinapot! :o)

Daniella írta...

köszönjük!!!

Ízbolygó írta...

Isten éltesse Pepét jó sokáig!!!