2011. február 4., péntek

Kommentekről

Bevallom, visszavette a blogírási kedvemet a tavalyi nyári sorbanállási cécó körül kialakult vita. Igen, ilyen lassan dolgozom fel a dolgot… És nem, nem akarok róla beszélni. Mert igen, nagyon rosszul estek a negatív megjegyzések.

És akkor itt jön a merész váltás.

Minden évben tervezem, hogy írok egy vicces posztot arról, milyen pályázatokkal bírnak nyerni sok milliót bölcsésztudományokkal foglalkozók. Ami nekem úgy tűnik, hogy „elolvasok-néhány-könyvet-gondolkodom-róluk” kutatás, annak miért kell 40 milliós OTKA pályázat? Nem tudná a vezető kutató a könyvtárból kivenni azt a könyvet? És elmondani egy kávé mellett a két kutatótársának a dolgot?

De aztán egyszer sem jutottam hozzá, hogy a saját fészkembe szarjak.

Évek óta először aztán idén mi is nyertünk. Sajnos nem sok száz milliót. Meg nem is én vagyok a témavezető, csak egy kis porszem a gépezetben…

De azért megállapítottam, hogy mégsem olyan rossz a rendszer.

Aztán ma jött a belső körlevél a dékántól, ami elítéli a filozófusokkal kapcsolatos pályázati hisztit.

Csak marginálisan érdekel a dolog.

És akkor miért írsz róla, Daniella?

Mert így végződik a levél:

Meggyőződésünk, hogy ezek a folyamatok ellentétesek a humán tudományok és az egész magyar tudományosság érdekeivel, mert valljuk, hogy "a tudósokról mint tudósokról csak tudósok ítélhetnek" (Immanuel Kant).

Ekkora hülyeséget rég olvastam!

De ez nem fog visszatartani attól, hogy a negatív kommenteket ezentúl csak publikációs listával együtt fogom elfogadni…

19 megjegyzés:

Angela írta...

Hol lehet ilyen pályázatokat találni?

Doris

kikocs írta...

Ez a "vallomásod" sok mindent megmagyaráz, vártam, hogy mikor térsz vissza a régi fajta bejegyzésekkel, de akkor még várni kell erre. Sajnálom nagyon.
Megvallom őszintén, én ezért nem olvasom el szinte soha a kommenteket. Kizárólag akkor, ha én is kommentelek. Ami annyira nem gyakori.

martine írta...

Remélem, még nem tartozom abba a körbe, akinek mellékelnie kell a publikációs listáját :O
sem a nyert pályázataiét...

Nekem a debella egy nagyon bántó, nagyon csúnya szó, ezért döbbentem meg azon, hogy ezt mondtad Bakkára. Bocs!


Ellenben az emberekkel együtt a harisnyagyártókat is szívesen lehülyézem - és nem csak a kedvedért, és nem csak azért, mert nem egyezik az általuk tippelt méret az általam tapasztalt valós méretekkel, hanem még azért is, mert nem gyártanak egyszínű harisnyát, pláne nem olyat, ami egyszínű és nem malacrózsaszín.

Lepkevár írta...

Tetszetős ötlet, főleg annak tükrében, hogy ilyenkor nemhogy publikációs lista, de még egy árva név sem szerepel. Mondjuk nálam csak egyszer volt egy nagyobb összezörrenés, azóta törlöm az effajta provokatív kezdeményezéseket. (Szerencsére ritkán kell.)

És ha itt kell aláírni a kérvényt a régi Danielláért, akkor részemről (is) aláírva.

Daniella írta...

martine: NEM!!! és a másikat is kijavítottam.
most a calzedoniába vettem a lányoknak egyszínű, nem rózsaszínt, (fehér, szürke, sötétkék). A rossz hír, hogy elég drága, a másik rossz hír, hogy Bakkáról leszakadt két mosás után...
jó hír: szerintem már csak 20 év, hogy fizetnem kell a harisnyaszámláikat...

martine írta...

Daniella :)))

most már csak nekem kéne az elmúlt két hozzászólásomat javítanom, mert így rossz fényt vet rám, hogy olyan szavakat használok, amiket te még véletlenül sem :D

Harisnyatippet máris köszönöm - és mondom, hogy amúgy tökre ismerem a problémát, a 9 éves fiam 136 cm és 26 kiló, a 7,5 éves lányom 125 cm és 31. És nem kövér, sőt, gyönyörű :) És mindkettőnek 134-140-es cuccokat veszek. A fiamon lóg minden és/vagy leesik. A lányomra épphogy jók.

szuperapu írta...

Blogokban csak bloggerek kommentelhetnek? Vagy van valami más kritérium is? Esetleg azonos/hasonló témában kell bloggolni? Számít hogy mióta és a blogok száma is?

:D

Füles írta...

Nem tudom, ki nyert és mit a pályázaton, de gratulálok, még ha te tényleg csak egy "porszem" lennél is a rendszerben.
Bevallom, praktikus és földhözragadt pedagógusként és no-nonsense emberként némelyik tudományt nemigen tudom hova tenni.... de a tiéd nem ezek közé tartozik :-)

manner írta...

Most már kezdek kíváncsi lenni, hogy milyen területen alkotsz (elnézést, ha a blogról kiderült,még nem olvasom olyan nagyon régóta, és visszaolvasni nem volt időm). Remélem, a publikációs lista nem komoly, ha mégis, akkor csak privátban vagyok hajlandó küldeni :)

MuciFoci írta...

Gratulalok a palyazathoz (foleg akkor ha megerte), nem mintha ertenem hogy filozofusok mit tudnak palyazni (meg kinek van turelme azt vegigolvasni?), de ettol fuggetlenul tovabbra is marcangol a kerdes: milyen sorbanallas?!

En utalom az otthoni sorbanallast. Meg ahogy az azsiaiak allnak sorban. Mindenki raall a hatamra, belelihegnek a fulembe, es tolakszanak elore mintha azzal hogy engem elorebb tuszkolnak, gyorsabban dolgozna az ablak mogott ulo. En szeretem az angolok nyugodt sorbanallo modszeret.

Vagy nem is ilyen sorbanallasrol volt szo? (irul-pirul)

Névtelen írta...

Szia! Tudom, hogy ez nem tartozik a témához, de hogy tudd, milyen hatással is vannak a bejegyzéseid: annyira belemélyedtem az olvasásba, hogy elfeledtem leszállni a hévről!!!! Szép estét, és köszi, hogy írsz! Sarolta

Loihi írta...

Gratula a sikeres pályázathoz! (Enyém párom is nyert, s lám lám már meg is akarják vágni az első évét 25%-kal, gondolom nem ő az egyetlen)

Sajnálom, hogy lelomboznak a negatív kommentek, megértem.
Ezért gyorsan írok egy pozitívat: nagyon-nagyon szeretem olvasni a blogodat. :-)
Üdv,
Eszter

Unknown írta...

A negativ kommentek ne vegyek el a kedvedet, bar fogalmam sincs milyen sorbanallasrol van szo mert csak nemreg olvaslak, de tetszik a blogod, szoval visszajarok zugolvasni egy ideje. Gratulalok a palyazathoz!
Az emberek meg tenyleg hulyek: nekem ikreim vannak, csak epp egy cseppet sem hasonlitanak egymasra. Mikor mondom hogy ikrek vannak akik visszakerdeznek: biztos?? - Nem, csak egyszerre szulettek...

Névtelen írta...

Kedves Daniella,
Szeretném, ha tudnád, hogy nincs az az isten, hogy 3 gyerekkel én ne akartam volna előbb bejutni bárhova, he elkerülhettem volna a sorállást. Sőt, be kell valljam, hogy 3 gyerek nélkül is rendszeresen élek az ilyen lehetőségekkel, sőt. Akiknek nem tetszik, azok élehetetlenek, túl sok az idejük, hogy ilyesmin járatják az agyukat, ill. meg szüljenek sünt, valamint irígyeljük a problémáikat háromra mindannyian. A kommentek amúgy nagyon-nagyon dúrvák és bántók bírnak lenni helyenként, emberek bizonnyal így vezetik le a frusztrációjukat, kissebbségi érzésüket stb. Engem többször eltanácsoltak a pályától (amikor úkságírtam egykoron). N rosszul esett. De az ember úgyis az, aki, akárki akármit mond és a blogolással sajnos kiteszi magát mindenféle támadásnak (számos példa van erre, nem tudod hallottál e a Szirkablogról, ami egy zseniális beszémoló egy Down kóros kislány és családja életéről. Na ott azon indult hadjárat, hogy a gyerek magánélethez való jogát sérti a mama a blogolással és mit képzel. Pedig csodás blog, nagyon sokan szeretjük.). Sajnálom, hogy ilyen pinf dolgokon képesek emberek balhézni (képzeld, ha tudnák, hogy néha túrom az orrom és azt hazudom, hogy kész vagyok egy-egy irománnyal, noha el se kezdtem, ellenben az egész hétvégét hülye sorozatok nézésével töltöttem - mindenkinek vannak "piszkos kis titkai", üdítő, hogy valaki végre válall párat nyíltan és köszönet érte) Ide még azt írnám, hogy nagyon szeretem a blogodat és jól esik ilyen normális, egészséges és "önmagával egy" ember életéről olvasni, aki a saját útját járja és nem akar tökéletességet hazudni. Valmint vicces, okos és mindemellett elképesztő, hogy mennyi mindenre képes. YOU ARE MY HERO!

Bori írta...

Könyörgöm, ezt miért kell újra kezdeni???:))) Nekem is három van, és beállok a sorba, de ettől még nem vagyok élhetetlen, és időm sincsen sok...

Nálam anno is az verte ki a biztosítékot, hogy az egész kommentelősdi átment egy ilyen "fel vagyok háborodva, és ejnye Daniella" vs. "hülyék, akik sorba állnak, és szeretünk Daniella" vitába. Most komolyan, muszáj állást foglalni, minősíteni, valaki védelmében rögtön kollektíven élhetetlennek nézni másokat?

Daniella, nagyon szeretem a blogodat, amiatt is, amiket írsz, meg amiatt is, ahogyan.

Publikációs listám nincs, de ez a fenti most nem is téged érintő kritika, remélem, ez átjön. Attól én még nagyon-nagyon szeretem olvasni ezt a blogot, hogy nem mindent ugyanúgy csinálunk, miért is kellene?

Névtelen írta...

daniella írjál írjál!
naponta többször nézem, van e új poszt.

Névtelen írta...

Maradjunk annyiban, hogy Daniella, klassz vagy, szeretüjük olvasni a blogod - mindentől függetlenül...

goba írta...

Na most visszaolvastam, hogy megfejtsem, mi akasztott ki a kommentekkel kapcsolatban.
Tudom, hogy rosszul esett, de próbáld meg túltenni magad rajta. Sokan szeretjük a bejegyzéseidet, jól és őszintén írsz, rengeteget nevetünk a történeteiden, és ez a lényeg. A többiek meg le vannak...
Üdv,
Dóra

goba írta...

Ja, és nem tudom ezt a francos nevet átállítani, hiába írja, hogy Zsuzsanna, becsületes nevem Dóra.
(Illetve mindkettő, de ezt most hagyjuk...)
Hiába, első komment Nálad :)