2010. február 18., csütörtök

A természetgyógyásznál…

Szóljatok, ha írtam volna már erről a témáról.

Arról van szó, hogy ZK betegsége miatt elkeveredtünk egy orosz természetgyógyászhoz. És ZK hipochonder anyukája szerint a vizsgálatsorozatok és kezelések saját magának sem árthatnak.

A. nagyon örül, hogy TÉNYLEG nem ártottak a kezelések, mert rengeteg sok pénzt hagyott az orvosnál. (Irreálisan magas összeget mondott, ezért meg is vádoltam, rosszul számolt…)

Sokáig úgy tűnt, az orvos az egy pénznyelő masina, akitől nem lehet szabadulni, mert minden alkalommal új és új dolgokat talált.

De ma fordult a kocka. Mert ma semmit sem talált bennem. És olyan boldog voltam, amennyire csak egy hipochonder lehet, ha az egészségéről van szó. (Délelőtt voltam az Orosznál, most estére már oda a boldogságom, mert hirtelen bőrrákom lett. TUDOM. MÁR. MEGINT.) Szóval örülök, mint majom a farkának, nem kell többet visszamennem, még egy kis pénzzel. És nem is írtam volna az egész ügyről semmit, ha az Orosz az utolsó pillanatban nem mondja: „az állapota jó, most már csak az életmódra kell figyelni”. Ez mondjuk még nem ijesztő, az viszont már igen, hogy az életmódfigyelésből azt emelte ki, hogy hetente egy nap ne egyek semmi csak desztillált vizet igyak.

Először még ettől sem ijedtem meg, mert az Orosznak a magyarját nem lehet érteni. (Mellékszál: annyira nem értjük, hogy előző látogatásunkkor a vizsgálat után kérdeztem a férjemet, miért mondta az Orosz azt, hogy mindenkinek az a sorsa, hogy meghal. Tudom, hogy így van, de azért ezt mégsem kellene a beteg orra alá dörgölni. A. aztán felvilágosított, hogy nem a sorsról és halálról beszélt az orvos, hanem arról, hogy a SÓ hogy rakodik le az erek FALÁRA.). Nyilván nem azt nem akarhatja, amire én gondolok. De aztán néhány keresztkérdéssel kiderítettem sajnos, hogy valóban azt javasolja, életem végéig, minden héten egy nap (ami szerinte ideális esetben 36 óra kell legyen) ne egyek semmit, csak desztillált vizet igyak.

SZÓVAL MÉGSEM TÁVOZTAM BOLDOGAN A RENDELŐBŐL.

Első gondolatom az volt, hogy EZ AZ EMBER MEG AKAR ÖLNI. Mert határozottan emlékszem, azt tanultuk az iskolában, hogy a desztillált víz mérgező.
Második gondolatom az volt, honnan fogok desztillált vizet szerezni?
A harmadik az, hogyan tudnám az alvási időmet úgy maximalizálni, hogy egyhuzamban tudjak 36 órát aludni.

És most röhöghettek rajtam, de a rossz hírem az, hogy az Orosz szerint mindenkinek ezt kellene csinálni.

IGEN, NEKTEK IS!

De rendes vagyok, és van jó hír is. Megkérdezem az asszisztenst, ő honnan szerzi be a desztillált vizet a böjthöz. Mert nyilván, ha ilyen fontos és hasznos az éhezés az életünkben, akkor az orvos asszisztense elkezdte már a kúrát. Kíváncsiak vagytok, mit mondott az asszisztens? Szó szerint idézem: „A böjtig én még nem jutottam el.”

Talán akkor mi is várhatunk még egy kicsit…

Vagy máshogy gondoljátok???

18 megjegyzés:

Zsófi írta...

Akkor már inkább gyümölcsnap! Bár olyan földi halandóról is hallottam már aki úgy fogyott, hogy csokit evett! De ő szerintem olyan mint a Jeti sokan látták de senki sem tudja bizonyítani, hogy létezik!

A deszt víz nem mérgező csak ha állandóan azt iszol meghalsz mert semmi tápanyag nem jut a szervezetedbe! De a heti egy naptól nem! De én nem tudnám ezt megtenni csak mondjuk mély altatásban! Tényleg kérdezd meg hátha úgy is lehet!:)))

martine írta...

Az én anyukám egy sima magyar orvos. Mi is szoktunk (volt) desztillált vizet inni, igaz, higítva (???) Sűrítve(???) sima ásványvízzel. Amikor böjtölünk. Ez velem sajnos már rég fordult elő, de nagyon vágyom rá, csak nehéz összekapnom magam hozzá. Desztillált vizet patikában lehet kapni.... de lehet, hogy sima halandóknak nem, csak receptre/orvosoknak? És a heti egy víznap is bizony, jó lenne... csak mint már a francianős posztodhoz is írtam, irgalmatlanul imádok enni. Mindenfélét. Látszik is :(

Névtelen írta...

Daniella!
Szerintem a deszt.vizet képtelenség meginni. Helyette talán valamilyen méregtelenítő tea, zöld tea, csalán tea, de nekem még egyiket sem sikerült meginnom. Két korty után megy a mosogatóba...
A hipochonderek hosszú életűek!
Üdv. Ica

Cserny Timi Pookah írta...

esetleg sima víz a csapból? vagy ásványvíz a kifinomultaknak... épp elég hardcore egy nap úgy is, nem? :)

Keri írta...

Lehet, hogy rosszul emlékszem, mert nem ma voltam középiskolás, de a biosz tanárom azt mondta, hogy a desztillált vízzel ölni lehet. Felhígítja a vért és nem is tudják kimutatni a halál okát. Nem tudom, én inkább nem próbálom ki. :)

martine írta...

Keri! A csapvízzel is lehet ölni! Az én biosztanárom anno valami szögletes, meg kerek, meg fehér, meg rózsaszín borsókra hivatkozva azt állította, hogy az anyukám nem a nagyszüleim gyereke, mert ők mindketten kék szeműek, míg anyukám barna szemű, sőt, én sem a szüleim gyereke vagyok, mert ők barna szeműek, az enyém pedig zöld. Anyukám (orvos - igaz, nem szemész :))) ) cáfolta a szavait, mire a biosztanár riogatni kezdett, hogy nézzek csak mélyebben utána a családi titkoknak. Utánanéztem. Családunkban azóta nyílt titokként kezeljük, hogy némely biosztanárok (behelyettesíthető más népekkel is) elképesztően hülyék, képesek a féligazságokat alaptételként oktatni.

Mi sem desztillált vízzel koccintunk reggelente :) de még élő hipochonderként jelentem: a desztillált víz időnkénti, kis mennyiségű (néhány deci/nap) fogyasztása nem okoz sem azonnali halált, sem egyéb szörnyűséget.

pinya kolada írta...

Én is úgy emlékeztem, hogy mérgezö a deszt víz... Benzinkúton is lehet kapni, meg itt nálunk pl. a DM-ben is (a vasalóba szoktam azt önteni, meg még nem kóstoltam :))
Egyesek a vizeletüket isszák, merthogy annak is van állítólag valami jótékony hatása.
Én inkább maradok a csapvíznél. :)

Névtelen írta...

Amit a köznyelv "desztillált víznek" nevez, az legtöbbször csak ún. ioncserélt víz, ami azt jelenti, hogy a vízkövesítsére alkalmas ásványi anyagokat másra cserélik (kálcium és magnézium helyett nátriumra). Na, ha ilyet iszol, az tényleg jól felboríthatja a szervezet ionháztartását.

Az igazi desztillált víz (ami tiszta vízgőz lehűtve), az ártani nem árt, de nagy mennyiségben fogyasztva megintcsak problémát okoz, mert a szervezet ionjait "kimossa". Ilyet gyógyszertárból, ahogy már írta valaki. Nem olcsó.

Szerintem ha már mindenképp csak vizet innál egy nap, szerintem sima vagy ásványvizet igyál.

Marguerite írta...

én meg úgy emlékszem, hogy a fagyálló a mérgező.
azt semmiképp ne igyál.

Névtelen írta...

Amikor elkezdtem olvasni az írást, hogy orosz természetgyógyászhoz jársz, meg sok pénzt hagytatok ott na mondom tuti oda, ahova én is. Aztán szó volt a desztillált vízről, ááá mondom mégse... aztán következett a só (só ném jó, picike) meg hogy nem érteni a magyarját, na akkor biztos voltam benne, hogy én is oda járok. Nekem még nem mondta a desztillált vizet, biztos azért, mert én még nem vagyok rendben szerinte. Ezek szerint ez akkor jön, amikor valaki már rendben van. Felkészülök lelkileg. Már ha eljutok odáig :)
Virág

Sziltó írta...

Nóránál voltatok?

nyina írta...

na hát ez a leonyid, a fejem teszem rá.
és Sziltó által felhozott Nórát is ismerem, pedig életemben kétszer voltam természetgyógyásznál :D

noiannája írta...

esővíz? hólé? ja, és valami nem stimmel. a virtigli hipochonder nem örül, ha azt mondják neki, hogy semmi baja.

Ízbolygó írta...

ezek szerint kevés orosz termgyógyász dolgozik a székesfővárosban, vagy mindenki csak a menőkhöz jár???:-)
immjunrendszer...

Daniella írta...

IB most kicsit elbizonytalanított, de szerintem eddig egyik sem... vagy???

Névtelen írta...

A.A. monogram?
Virág

Daniella írta...

igen, andrej valami, azt hiszem és galina a lánya, a nyugatinál.

Névtelen írta...

Na mondom én, hogy egyről beszélünk. :-)
Virág