2011. június 20., hétfő

Biztos van valami ésszerű magyarázata arra, hogy…

1. Miért kapott Pepe angolból négyes. A jegyei: 5, 4, 5, 5. Angolból. Égnem kellene, helyette a tanító nénit hibáztatom. És bár beszélni nem tudtam vele, mert jó érzékkel nem jött el az évzáróra, de szerintem most tényleg nekem van igazam.

2. Miért nem tud egyetlen mesterember sem akkor érkezni, amikorra ígéri. A legtöbb, amit fel tudunk mutatni, hogy a zuhanykabin-szerelő délelőtt 11-re jött. És 11-et is ígért, igaz három héttel korábbra.

3. Miért kellett ZK-nak úgy elesnie, hogy ne tudja befejezni a már befizetett úszótanfolyamát.

4. Miért őrzi az egyetem hétpecsétes titokként, hogy milyen számlaszámra kellene befizetnem a habilitációs eljárás százezer forintos díját. Úgy tűnik, egyetlen ember tudja, aki, bár ma bent volt az irodájában, de nem tudott fogadni, mert hivatalosan betegszabadságon van. Hogy mit csinált? Ebédelt a kollégáival. Gondolom, holnaptól már be se jön… Naiv voltam, hogy azt képzeltem júniusban el tudom ezt a dolgot intézni.

5. Miért akarnak a gyerekek állandóan a szomszédban lógni.

Holnap jövök jobb hírekkel is. Mivel is?

10 megjegyzés:

martine írta...

1. Az angoltanár igazoltan hiányzott, az évi kötelező matematika-felzárkóztatáson vesz részt, sajnos az átlagszámítás júliusi tananyag.


2. Sajnálattal kell mondanom, hogy a mestereitek nem nálunk időztek...


3. Jobbulást ZK-nak!


4. Épp szabin vagyok, de szívesen fogadlak, ebédelhetünk is, ha gondolod... és adok egy számlaszámot is.


5. A szomszéd gyerekek ezt a hetet nálunk töltik. Mármint a mi szomszédaink két utcával odébbról... itt is alszanak... hazamentünk hozzájuk pizsamáért... a gyerekeimet alig lehetett hazarángatni.

Remélem, kitalálod holnapig, mivel vidíts fel bennünket :)))

Zsuzsi írta...

martine, jobban én sem tudtam volna megírni, ügyes vagy! már el is dugulok, Daniella, fel a fejjel!

andrea írta...

1.a."Többet várnak tőle" (lásd még a kitűnő gyerek négyes szorgalma)
1.b. Ezzel lehet az anyját legjobban bosszantani
1.c. Mert megtehetik

Erika írta...

Áhh,
mi kb. két évet vártunk, hogy a mesterember megjavítsa a teraszunkat...Nagy pocakos kismamaként fogadtuk el az árajánlatot, a 2 éves lányom volt tanúja a felújításnak...Mondjuk, új árajánlatot nem mert benyújtani a "mester"...
Jobbulást ZK-nak!!!!
Izé,az az angol négyes nem valami csúcsfontosságú, hiperszuper tz-szerű nemtoménmi?

Daniella írta...

nálunk is volt tiszta kitűnő gyerek, négyes szorgalommal...

mariann írta...

Nemely tanar erdekesen viszonyul az osztalyzashoz: esetenkent hiaba tudja a gyerek 5-re az anyagot, lerontjak a jegyet olyasmik miatt, hogy nehanyszor nem vitt felszerelest, vagy nem irt lecket.
Az, hogy ettol meg o lehet az adott targybol a legjobb az osztalyban, nem zavarja oket.

Névtelen írta...

Ismerősöm gyereke egyest kapott kötélmászásból, mert nem szabályosan kézzel-lábbal, hanem csak a kezét használva mászott föl a plafonig. :-/

Névtelen írta...

Én is kaptam gimiben 4-est franciából (amiből egyedül én nyelvvizsgáztam sikeresen az osztályból) azzal az indokkal, hogy ezzel akar a tanár még több, még jobb eredményekre sarkallni. Hát nálam marhára nem ezt érte el, ki voltam akadva.

kikocs írta...

Bocsánat, Daniella, de nekem az eddig Pepéről olvasottak alapján az 1. kérdésnél az jutott eszembe, hogy ezek a jegyek azok, amikről te tudsz, vagy a naplóban láttad? :)

Daniella írta...

kikocs: teljesen jogos, amit mondasz. Pepe három ötössel mesélte a történetet, ami nekem is gyanús volt. az ellenőrzőjében nem volt egy jegy sem, így kénytelen voltam a dinában ellenőrizni. ott találtam a fent idézett adatot...