2010. március 30., kedd

Testkép

Akkor nekiugrunk a témának.

Alacsony és kövér vagyok. Hajam rövid és barna. Mondjuk ez egyáltalán nem zavarja se a férjemet, se a gyerekeimet. Szeretnek.

Ja, és öreg vagyok és csúnya. Ez sem zavarja őket. Egyelőre. Legalábbis a gyerekeimet nem. Sőt, ha mondom nekik, hogy jaj-jaj milyen ronda vagyok akkor ellenkezni szoktak. Az „öreg vagyok” témát fel sem lehet hozni előttük, mert attól kiborulnak: „Nem vagy öreg, Mamika. Ne mondj ilyeneket!”

És ezzel aztán teljesen jól el is voltam eddig. Mert mindegy milyen testkép nevelődött belém, a gyerekeim (i) a saját szemükkel látnak engem, nem az enyémmel; (ii) egyáltalán nem a fenekem méretével foglalkoznak, hanem azzal, hogy adjak nekik enni és olvassak mesét. És szeressem őket.

Mindezeknek ugyan ellentmond, hogy Bakka pár hete megkérdezte, terhes vagyok-e. „Mert, Mamika, olyan nagy a hasad.” Fogalmam sincs, honnan tudta, egy ideje elbliccelem a hasizomgyakorlatokat…

De más jel is mutat arra, hogy a nászutas időszaknak kezd vége lenni.

Hétvégén kihajtottam Pepét és ZK-t a vitorlázó-repülőtérre. Kirándulás címszóval. (Mondjuk, jól meg is szívtam, mert ZK-t visszafelé cipelhettem…) És a gyerekek botoztak. Kerestek nagy botot, közepes botot. Kis botot. És találtak pálcát is.

Pepe: Varázspálca. Varázsoljunk!
ZK: Oké! Varázsoljunk!
Pepe: Mit varázsoljunk?
ZK: Varázsoljuk Mamikát Barbie-vá.

MI VAN???

Az első gondolatom az volt, hogy BASSZUS ÉSZREVETTÉK! A második, hogy minek is akarnék hosszú combú, szőke hajú, vékony, nagymellű nő lenni, amikor lehetek alacsony, kövér és barna?

Hogy végül mit mondtam?

Nézzétek, kincs csillog a bokor mögött! És átcsaptunk kincskeresésbe…

12 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Öööö, bocsi, ha te kicsi vagy és kövér, akkor én kivel teáztam anno????? (Az a nő is barna volt, tehát az stimmel...)

Virág írta...

Ez nem ér így ismeretlenül, fotó nélkül!!! Így most valóban kövérnek foglak elképzelni, pedig tutira veszem h csak egy kis "holiday weight" :))

Daniella írta...

malyvacsiga: kedves vagy. de tudod az számít amit ÉN LÁTOK...

Angela írta...

Így van, ahogy Daniella mondja: Mondhatnak bármit MÁSOK, a lényeg, hogy magát milyennek látja az ember.
Mondjuk, mikor már NAGYON csúnyának és öregnek érzem magam, én is a fiaimat szoktam megkérdezni, szerintük elég jól tartom- e magam.

Zsuzsi írta...

Engem a nyavalyások - a 3 kiskorú - folyamatosan szekál, hogy ne fogyókúrázzak! Na az apjuk bezzeg... Szóval egy tizes nyugodtan lemehetne.
Daniella, ne keseredj el!!! Gondolatban Veled vagyok!!

martine írta...

Sziranszki után fogadom a gyerekeket én is :) szőkítést nem kérek, a névváltoztatásról is lemondok, tulképp a mellem is elég nagy.... a combom is hosszú lesz, ha a szélességét leveszik.... Alig van velem munka!!!! elég lesz a vékonyítás :D

Fizetségül ZK felmászhat a szilvafánkra, Pepe kap néhányat a leendő macskáinkból, és ha Bakka is jön, főzök neki :) Csak jöjjenek máááááááááááár!!!!!

Névtelen írta...

En nem tudom, te milyen tukorben nezed magad, az az igazsag h radkerestem a zinterneten, a hatalmason, es meglepodtem azon, h ennek a nonek mi a baja magaval? Persze, az is lehet, h nem te voltal az es akkor valoban balna vagy - ezt az elmeletet azonban gyorsan elvetettem.
Egy sunyi olvasod vagyok, vagy zugolvasod, ahogy tetszik. Nekem tetszik, marmint a blogod :) Csak igy tovabb!!! Ago

a mesélő írta...

Daniella! Én indig magasnak, vékonynak, szemüvegesnek képzeltelek, nem túl hosszú, kissé zilált, közép szőke hullámos hajjal. Felőlem lehetsz kicsi barna molett hölgy is igazából, nekem már csak ilyen maradsz:) Ha elmondod milyen paramétereket szeretnél, akkor olyat képzelek hozzád, a hosszú comb és nagyobb cici simán belefér és nincsenek ráncaid sem!

Pelikán írta...

Daniella, én is rettegek a naptól, amikor a gyerekeim már nemcsak azt fogják mondani: "Mami, milyen szép vagy..."
Addig is javasolom a tükrök eltávolítását és a Nagyfenekű Nők Napjának hallgatását :-)

malyvacsiga írta...

Mikor van Nagyfenekű Nők Napja? Én egy hatalmas doboz belga csokit fogok rá kérni!!!! (Ha már nőnapra nem kapok semmit...)

noiannája írta...

bármibe fogadtam volna, hogy szőke vagy.

Viv írta...

Khm. A lányom a Madagaszkár kettőből (amit vétek volt elkészíteni) azt a mondatot tanulta meg, hogy "Motomoto, nagy a feneked", és ezt minden létező embernek elmondja, akivel összefutunk, én meg magyarázhatom, hogy a gyerek csak a két víziló udvarlási fázisát meséli éppen.
Mondjuk amikor elkezdi mondogatni azt, hogy "Anya gonosz", az általában eltereli az emberek figyelmét arról, hogy a gyerek ledagadtozta őket éppen.
(Mentségemre legyen mondva, azt is megtanítottam neki utána, hogy _mindig_azt kell mondani, hogy pont jó az a popsi. Ezt főleg viziten szerette közölni a rezidensekkel.)
A következőt, ha lesz egyszer, nem tanítom meg beszélni, az is biztos.