2010. február 24., szerda

A tudatalattim…

Freud óta tudjuk, milyen érdekes és izgalmas hely is az ember tudatalattija.

Nézzük hát az enyémet!

Nagyon ritkán szoktam álmodni. Múlt héten viszont három alkalommal is álmodtam! Ez hihetetlen rekord. És van-e unalmasabb, mások álmainál? Ugye nincs! Így elérkeztünk a mai bejegyzéshez.

Visszatérő álmom egy van. Nyilván a fogorvos látogatással kapcsolatos, de múlt héten újra azt álmodtam, hogy mozogni kezdenek a fogaim, majd kiesnek. Az álom mindig úgy kezdődik, hogy álmomban felébredek, és észreveszem, mozog a fogam. Már résen vagyok, mert többször történt ez velem, így a mostani álmomban, amikor álmomban felébredtem és mozgott a fogam, rögtön megnyugtattam magam, ne izguljál, ez csak álom. De a tudatalattim mondta, hogy nem álom, MOST TÉNYLEG KIESIK a fogam, MERT MOST NEM ALSZOM. És akkor nagyon megijedtem, mert a tudatalattim meggyőzött, hogy nem álmodom. És TÉNYLEG KIESETT A FOGAM. Szerencsére aztán felébredtem…

A második álmom az volt, hogy a DM-ben állok sorban a pénztárnál, de a pénztáros nem akar foglalkozni velem, ezért ordibálni kezdek vele. A harmadik álmom ugyanez volt pepitában. Utazom a 4-6-os villamoson. Jön az ellenőr. Nem fogadja el a jegyemet, arra ébredek, hogy az ellenőrrel veszekszem. Nyilvánvaló, a tudatalattimnak nem tetszik, hogy elhatároztam, türelmesebb leszek a gyerekekkel, kevesebbet fogok ordibálni velük…

Összefoglalva, mit is mondhatnék a három ilyen remek álomra?

Hát, hogy csalódtam a tudatalattimban. Sokkal több szexet vártam volna…

15 megjegyzés:

Pillanyu írta...

Nekem is visszatérő álmom (évek óta), hogy kiesik a fogam. Az elmoskönyv szerint ez fájdalmas veszteséget jelent, de ilyen már nagyon rég volt az életemben. Lehet, hogy csak ezután jön?

Pillanyu írta...

elmoskönyv = álmoskönyv

iditta írta...

nekem is sokszor mozog a fogam álmomban, de nem tudnék ennyi fájdalmas veszteséget felemlíteni. van valami más megfejtés?

Fabrikák írta...

:))))

Alma írta...

Nekem is visszatérő álom, és borzasztó, ahogy próbálom mások előtt titkolni, de beszéd közbe köpködöm ki a fogaimat. Amikor pedig felriadok, nem merem megnézni, hogy megvannak-e még.

csakBea írta...

Úgy látszik ez a fogkiesés össznépi álom. Én is nagyon sokszor álmodom.Borzasztó érzés.

csakBea írta...

Ja, azt hiszem, eddig csak zugolvasó voltam :)

Zsuzsi írta...

Nos, csatlakozom a többiekhez, annyira rutinos fogkiesös-álmodó vagyok, hogy már fel bírom magam ébreszteni, ha ilyen álom jön. (Persze sose az elején, hanem a zaftos részletek közben...ááá´...)
Ami a szexet illeti, arról nem álmodni kell, kedves Daniella, hanem...

Lina írta...

A szexes álom nem túl jó, mert mi van, ha nem az ember férje jelenik meg? Az már megcsalás?

Névtelen írta...

na én évek óta egy piros-fehér csíkos világítótoronnyal álmodok. az álmoskönyv szerint ez fallikus álom. ez már majdnemm szex. de valahogy nem hoz lázba, h dől velem a torony és a fenyőerdőre esek. vagy fallikus erektilis diszfunkciós???

Névtelen írta...

Az milyen, hogy fogkiesés = valakitől/valamitől meg akarunk szabadulni?

Daniella írta...

Névtelen: Minden reggel azzal kezdjük, hogy elolvassuk a megjegyzéseket. A mai nap röhögéssel indult! KÖSZI!!!

Unknown írta...

Nos, ha emlékezetem nem csal akkor a "fogas" -:)- álmok az agresszió elfojtásáról szólnak.....szóval lehet, hogy továbbra is türelmetlenebbnek kell lenned a kicsinyeiddel ....:)vagy több "fizikai munkát" kell végezni :)

Unknown írta...

Nos, ha emlékezetem nem csal akkor a "fogas" -:)- álmok az agresszió elfojtásáról szólnak.....szóval lehet, hogy továbbra is türelmetlenebbnek kell lenned a kicsinyeiddel ....:)vagy több "fizikai munkát" kell végezni :)

Daniella írta...

rendben, akkor megyek egyet törni-zúzni! SZUPER!!!