2010. február 4., csütörtök

Fogyókúrázom. MÁR MEGINT...

Az van, hogy nemcsak hogy kiselejteztem a ruhatáram nagy részét, de december eleje óta híztam még öt kilót is, így hacsak valami csoda nem történik pizsamagatyába megyek tanítani jövő héten. Mert vásárolni utálok, de nem is fogok míg ekkora a fenekem, mert ez nyilván csak átmeneti állapot lehet.

Első lépésként kölcsönkértem Valitól A francia nők nem híznak c. könyvet. Mondjuk Vali mondta, hogy a könyv ELOLVASÁSÁTÓL nem fogok lefogyni, csak ha a leírt szabályokat be is tartom.

Az első szabályig jutottam el egyelőre.

A feladat az, hogy három hétig le kell mindent, amit ettem és ittam. Majd meg kell határoznunk, hogy melyik az a pont, ahol szorosabbra foghatjuk magunkat.

A könyvbeli példák a következők voltak: A lista hatására az egyik nő rájött, hogy minden este megiszik egy nagy pohár sört, pedig ő nem is szereti a sört. A másik nő meg rájött, hogy túl sok tésztát eszik. A harmadik arra, hogy túl sok édességet eszik. A szerző javasolta ezeknek a nőknek, hogy 1) ne igyon este sört, pláne, ha nem is szereti; 2) egyen kevesebb tésztát; 3) egyen kevesebb süteményt.

Milyen nehéz lehet ez?

Persze képtelen voltam három hétig vezeti az ételnaplómat, három nap után meguntam. A jegyzeteim alapján a következő tanulságokat vontam le:

1. Mindennap minden étkezést kétszer fogyasztok el.
2. Egyetlen alkalommal sokat eszem.
3. Étkezések között nassolok.
4. Megeszem a gyerek utáni maradékokat, ételt nem dobunk ki felkiáltással.
5. Rengeteg édességet eszem.
6. Olyan ételeket is eszem, amit nem szeretek. (Pedig, hogy röhögtem a sörös nőn…)
7. Eszem, ha unatkozom.
8. Eszem, ha stresszes vagyok.
9. Eszem, ha boldog vagyok.
10. VAGYIS ÁLLANDÓAN ESZEM.

Kicsit bizonytalan vagyok, ebből melyik EGY miatt hízom el.

De akkor hol kezdjem?

Mondjuk minden éremnek két oldala van. Ha egy kicsit pozitívabb életszemlélettel rendelkeznék, akkor tekinthetnénk magamra úgy, mint valami biológiai csodára, aki annak ellenére állandóan zabál nem is OLYAN NAGYON kövér.

Csak kicsit nagyon kövér…

15 megjegyzés:

lucia írta...

ennek a Francia nők sorozatnak most fordítottam le a harmadik részét (az előző kettőt nem én), ami karriertanácsadás, nemsokára megjelenik, ha érdekel, adok majd egy tiszteletpéldányt, és akkor nem csak szuperkarcsú leszel, hanem tök karrieres is (és remélhetőleg pár vicces poszt is születik belőle:)).

Daniella írta...

lucia: köszönöm. vicces, hogy ezt írod, mert megnéztem hátha te fordítottad, de igazat mondasz, mert nem...

Vacskamati írta...

:DD 4-es ponthoz: mikor szülés után csak nem akartam fogyni, én is erre eszméltem rá- aztán bevezettem azt a taktikát, hogy megvárom, míg a ramaty étvágyú gyerekeim befejezettnek minősítik a semmitevést. A két madáradagból összejön egy majdnem női adag. (Mert arra már korábban is rájöttem, hogy NEM kell annyit tálalnom magamnak, mint a férjemnek. :)) A "majdnem" azért kellett, mert nem szinten tartás volt a cél.. :D

Elég gyorsan lement a felesleg. Szurkolok, hogy Neked is sikerüljön..

(És egy kulcs ahhoz, hogy az ember miért nasizik egyfolytában: ha elég sokáig nem iszol, a szomjúságot is éhségként érzékeli a szervezeted.. )

Pillanyu írta...

Ami nekem bevált:
Sok folyadék, lehetőleg víz, pár csepp citromlével. Reggelire és vacsorára szénhidrátmentes kaják, ebédre bármi (egy hét után úgy is összeszűkül a gyomor, és ebédre sem megy le nagy mennyiség).
Natúr varázs tea, egy héten háromszor. Salaktalanít, méregtelenít. Segíti a fogyókúra miatt (vagy amúgy is) vacak emésztést.

Sok sikert!

Kála írta...

Anyukám receptje: délután öt óra után nem eszünk semmit és nem szabad nassolni (inkább igyál egy pohár vizet). Tök egyszerű, ugye?
Ja, én is győzködöm róla magam, hogy az :-)

Cserny Timi Pookah írta...

és egy tipp a bagolytípusútól, aki ha este 5 után nem eszik, éjfélig éhenhal :) - ha este éhes vagy, ne egyél, hanem egy kockalevest egy jóóókora (fél liter) bögrényi forró vízben oldj fel és alaposan idd meg. meleg üres leves, az majdnem olyan, mintha ennél valamit. :) (ha zavar a kockasága, a DMben elméletben lehet kapni biokockalevest...)

gneke írta...

Mind a tíz pont igaz rám is. Igen, fogyókúrázom, MÁR MEGINT..

kikocs írta...

Rám is igaz mind a 10 pont... És én is éppen fogyózok. Mióta nem eszem meg a gyerekek kenyérhéjait, hetente egy szatyor száraz kenyér megy a szomszéd csirkéinek, pedig kevesebbet is veszünk. Ijesztő.
No, mindegy, a falási rohamaim miatt én azt találtam ki magamnak, hogy délelőtt csak gyümölcs, és 6 után csak víz, összesen kb 3 liter víz napközben. 12 és 18 között továbbra is folyamatosan eszem mindent, amit érek. Különösen kétségbeesetten 5-6 között :) egyenlőre eredményesnek tűnik.

Manka írta...

amikor elolvastam ezt a francia nős könyvet, főztem egy finomat és ettünk egy nagyot. MÉG NAGYOBB KEDVEM LETT TŐLE AZ EVÉSHEZ. vigyázz.

Marguerite írta...

aha, én ott tettem le a könyvet, amikor kifejtette, hogy legyünk igényesek, és ezt kombináljuk azzal, hogy viszont kis kóstolónyi adagokat eszünk, és valami olyasmi volt a példa, hogy ugye a vadvízi lazac mennyivel jobb ízű és egészségesebb mint a tenyésztett, na hát inkább együnk a vadvíziből egy kicsit, mint a fogságban neveltből nagyot.
itt jöttem rá, hogy idegesít ez a francia nő.

martine írta...

Jaj de rondán rám is illő poszt :( Mondjuk leginkább még azt tudnám elképzelni, hogy amit nem szeretek, abból ezentúl nem eszem annyit :( Ha netán sikerül éhenhalás nélkül fogynod, szívesen elolvasom a tuti módszert. A legtutibb módszer az lenne, ha pusztán olvasás által is lehetne fogyni.... vagy még inkább: lelkes társsal, változatos étrendekkel soványra enném magam :))) vadvízi lazac vízitormával...

Fabrikák írta...

asszem én is mindig eszem...ezek szerint

Zsuzsi írta...

Fú, basszus, a szívemböl szóltál!!! Ès akkor most micsinájjunk???

Lina írta...

Nem minősül emberkínzásnak az a javaslat, hogy csoki helyett igyunk vizet? Szerintem igen.

Unknown írta...

Az egyetlen modszer, ami nekem bevalt, az a kaloriaszamolas (tudom, nagyon prozai). Nem csodamegoldas, nem is hoz gyorsan eredmenyt, de a tartos, lassu fogyas (allitolag) tovabb fenntarthato. Van egy nagyon jo oldal: caloriecount.about.com Ha beirod az adataidat, megadja, hogy naponta hany kaloria a celmennyiseged. Kajanaplot kell vezetni, mindent feljegyezve. Kisse maceras es nem biztos, hogy 3 gyerkoc mellett tudod ezt csinalni, de mukodik.

A francia not en is olvastam, es nekem be is jott a stilusa - csak hat a receptjei nem tul lightosak. Vn pl az a salirecept ahol 200 gr kecskesajtot ir, plusz az ontethez 4 evokanal olivaolajat... Szoval a csaj a kep alapjan elnezve tutira nem azokat a kajakat eszi. :)