2009. március 27., péntek

ZK egy random délelőttje

1. Elvisszük a nagyokat iskolába/óvodába. ZK egyedül öltözik: Hosszú sötétkék póló, rá egy fehér kombiné. Fehér mintás nylon harisnya, tavalyi modell, így lehet, hogy inkább szürkét kellene írnom. Kék pörgős szoknya.

2. Hazaérkezés után ZK automatikusan átöltözik. Balett-ruhát vesz, mert a délelőtt nagy részét táncolással tölti. Nem, inkább nem táncol, hanem tornázik. Amihez nem megfelelő a balett-ruha, hanem tornaruha kell. Átöltözik. A táncos tornától viszont melege lesz. Kettőt fordulok, a gyereken már csak egy forrónadrág van.

3. Elég volt a sportolásból, festegetni szeretne. Természetesen a kreatív programot megelőzi az átöltözés. Új harisnya kerül elő, hófehér. És a legszebb pántos ruha. Alatta foltos rózsaszín felső.

4. Festés után elzavarom kezet mosni, aminek eredményeképpen minden holmija vizes lesz. Emiatt szükségessé válik az átöltözés. Előkerül a hímzett farmer és egy virágmintás rövid ujjú póló. Lepihen egy kicsit. Nyilván elfáradt a sok átöltözésben.

5. Nekilátok az ebéd elkészítéséhez. Hol van ZK? Hát a gardrób szobában. Valami gond lehet a farmerrel, mert újra átöltözik. Inkább mégis szoknyát húz. De nem azt, amit reggel már viselt, hanem egy másikat. Amihez persze egy új felső dukál. SZUPER!

6. ZK ebédelünk! Igazán meg kell értenem, hogy egy úrilány ebédhez mindenképpen átöltözik. ZK is így tesz. Szerencsére Bakka nincs itthon, mert az ő legszebb ruháját ölti magára ZK az ebédhez. Elzavarom az asztaltól, hogy öltözzön át. Mert ha összekoszoljuk Bakka ruháját, nem fogjuk zsebre tenni, amit kapunk tőle. Semmi gond, ZK boldogan átöltözik. Ezúttal a moshatatlan Barbie jelmezét ölti magára. Talán próbálkozzunk valami más összeállítással! Semmi gond. ZK jobban szeret öltözködni, mint enni, így boldogan vonul el, hogy újra átöltözzön. Egy újabb szoknya-póló összeállítás kerül elő.

7. Megebédelünk. Valami csoda folytán a lányom nem eszi le magát. Kezet mos. És nem is lesz vizes egyetlen ruhadarab. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ebéd után nem öltözik át. Illetve vetkőzik le. Mert a délutáni alváshoz természetesen hálóing kell…

7 megjegyzés:

doris írta...

Jaj. Éljenek a fiúk! Utálnak öltözni.
És fürdeni is :-(

Acsarka írta...

Imádom.............

Névtelen írta...

=) És ez csak a délelőtt? Húha. =D

HJuice írta...

doris: Az én fiam a kakukktojás, ő ugyanis imád öltözni, tűsarkúban-gyöngyökkel parádézni! De gyanítom, ez csak így 2 éves kor alatt vicces...

Daniella! Vigyázz, a mosónők korán halnak...! (Erről nincsenek irodalmi adataim, de gyanítom, a gardróblapátoló munkások is...) Nem kell ennyi ruha egy gyereknek. Háromnak se!!! :D

a mesélő írta...

Huhh ez nagyon aranyos volt:) Mondhatnám, hogy tüneményes lehet ZK. ezzel az öltözködési mizériával de TUDOM,hogy valójában nem az, nekem is van itthon egy ilyen gyerekem:))

Daniella írta...

Igen, rátapintottatok a lényegre: Pakolás és mosás. Bár már erősen kurvulok, és csak az erősen koszos ruhát mosom ki... De akkor is. ZK egyedül öltözik, és ezért a holmija egy olyan polcon van, amit egyedül is elér. Hát mit mondjak? Mindig az kell, ami legalul van... És igen, sok ruhája van. Mert kap újakat is, de Bakkától is örököl. És nem nő. Így felhalmozodott neki csomó minden...

m+m írta...

Na, nekem fiaim vannak így eddig nem volt részem ebben az öltözködéses mókában. Bár megdicsérnek, ha "szép ruha" vagy netán szoknya van rajtam, tehát nem hagyja őket teljesen hidegen a téma. Ha a harmadik lány lesz, majd kölcsönkérhetek pár rózsaszín pörgős szoknyát? :)
Melinda