2009. július 22., szerda

Gördeszka

Hónapok óta ide-oda szimulálok. Ilyen-olyan orvosokhoz járkálok. Ma aztán tényleg beteg lettem, már ha egy kis lázat annak lehet mondani…

Így rövid leszek.

Pepe hónapok óta nyúz: gördeszkát szeretne. Nincs semmi kifogásom a dolog ellene, bár fogalmam sincs, hol fog gyakorolni. De ez a kérdés egyelőre nem izgatja a gyereket. Mert ő szeretne egy gördeszkát.

Addig húztam-halasztottam a dolgot, míg Pepe megelégelte a dolgot és nagypapáját rábeszélte, hogy barkácsoljanak egyet. Apósom előtt nincsenek legyőzhetetlen akadályok, így csinált is Pepével egy gördeszkát. Illetve egy gördeszkához hasonlító tárgyat. Aminek műanyag kupakból van a kereke.

A gördeszka kipróbálása persze már itthonra marad, az én jelenlétemben.

Nos, szerintetek gurul egy műanyagkupak-kerekű gördeszka?

Eltaláltátok.

Így nekem jutott az a feladat, hogy 1) ápoljam a fiam lelkét; 2) válaszoljak arra a kérdésre: MIT KELLENE CSINÁLNI, MAMIKA, HOGY GURULJON?

Az első feladat nem volt egyszerű, mert nem akarom ezt a fajta kreativitást kiölni a fiamból, így nem mondhattam azt neki, hogy: Te tényleg azt gondoltad, hogy fogsz tudni csinálni magadnak egy gördeszkát? Ami gurulni is fog? Majd veszünk egyet, ne izgulj!

A második feladat már fogósabbnak bizonyult, de elég hamar rájöttem, hogy nem a kupak a gond, hanem a ráfűzött gumi, ami a két szembe fordított kupakot összetartotta keréknek. A gumit leszedtük, és a gyerek tegnap megtartotta az első bemutatót. (Köszönöm, hogy a vendégek velem tapsoltak!)

Nos, persze gond van, mert pár hete már megbeszéltem az anyukámmal, hogy Bakka születésnapjára fog venni Pepének egy gördeszkát, amit az előrelátó anyukám már be is szerzett. Így már csak azt kell kitalálnom, mit mondjuk a gyereknek, hogy ne értse úgy a dolgot, hogy szarnak tarjuk gördeszkájának házilag barkácsolt változatát, és ezért kapott egy boltit…

9 megjegyzés:

noiannája írta...

legyen az egyik a bal, a másik a jobb. az egyik a házi, a másik a kimenő.

martine írta...

Én nem Pepének adnám Bakka szülinapi gördeszkáját, hanem Daniellának. Pepe kapjon valami mást, felnőttkönyvet, vagy valamit, amit szívesen elcserélne akár azonnal is egy gördeszkára :)

Daniella írta...

:-)

Névtelen írta...

Ilyen sikeres gordeszka epites utan, azt hiszem Pepe a nagypapat a hajo keszitesre is ra fogja venni...

Daniella írta...

a hajót ne emlegesse senki! legalább is, aki velem akar jóban lenni és nem Pepével...

Évi írta...

mennyi mindent fognak még barkácsolni!!!!!
fantasztikus...nálunk sajna egy Nagypapa sem él már...ezek az élmények kimaradnak:-((((.

Én is otthoni illetve kültéri használatra javasolnám a deszkákat:-).

Kilinkelhtlek az oldalamra????ha zavar akkor nem.azé' kérdem.

Évi

Anzsalka írta...

Szerintem azt kell neki mondani, h olyan szépen fejlődik a technikája a gördeszkázás terén, h felkészültnek látjátok arra h egy gyorsabb deszkát is a magáénak mondhasson. Szerintem ez a magyarázat be fog neki jönni. :-)

Kiddy írta...

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK BAKKÁNAK!!! =)

Daniella írta...

Köszönjük!!!