2009. július 13., hétfő

Betekintés a férfi (vagy női?) lélek mélységeibe (?)

Tudom, tudom, már volt erről a témáról szó. De szeretem ismételni magam.

Ülünk az asztalnál és a családi vacsorát bonyolítjuk. Ami egyébként is az agyamra szokott menni, mert 1) vagy mindenkinek ugyanaz van a tányérján, és akkor azért megy a hiszti, hogy ki mit szeretne enni, ahelyett, amit kapott; 2) vagy rendes vagyok, és külön-külön menüt kapnak a családtagok, amikor azon megy a hiszti, hogy „miért nem azt kaptam, ami a másik tányérján van”.

Teljesen eltérünk a témától, de kérem, hogy jelentkezzen az, aki kitalálta, hogy az a jó család, aki együtt vacsorázik!!! KI VOLT AZ???

Mert nekem estére már annyira az agyamra mennek a gyerekeim, hogy nem lehetne, hogy ők külön vacsoráznak? Én meg a férjemmel a kamrában egyedül???

De vissza témámhoz:

Mindenki az asztalnál ül (ami már eleve kész csoda, mert egy szülő tuti, hogy végig ugrálja a vacsorát; de megint eltérek) és beszélgetünk (és szintén kész csoda, hogy nem a gyerekekkel ordibálunk, hogy miért ordibálnak egymással…). És az ovis- és osztálytársakra terelődik a szó. Ott kapcsolódunk be a beszélgetésbe, amikor hülye fejjel megkérdezem a fiamat, hogy

Én: Hogy is hívják azt a helyes kislányt, aki mellett ültél?
Pepe: bután néz maga elé
Én: Nem tudod? Nem hiszem el, hogy nem emlékszel!

Itt hirtelen nem is tudom, hogy mit mondjak, de szerencsére van a gyereknek apja, ő is képes csesztetni az elsőszülöttjét.

A.: Na jó, akkor vegyük végig, hogy ki volt az az öt ember, akivel egy csoportba ültél? [Megjegyzés: Hatos csoportokba vannak a gyerekek rendezve.]
Pepe [akit ez a kérdés láthatóan még érzékenyebben érint és kifakad]: Honnan, tudjam ezt, Papika?

És akkor már mindenki bután néz maga elé, hogy több hónapot ül a gyerek együtt más gyerekekkel, akikkel beszélget, játszik és dolgozik és a nevüket nem tudja. Szerencsére Pepe előállt a magyarázattal: „Azért nem tudom a nevüket, mert sosem akarok kérdezősködős lenni, mert félek, hogy akkor az emberek elvesztik a bizalmukat felém.”

Ezek alapján két dologra is rájöttem: 1) Miért nem tesz fel a férjem/apám/fiútestvérem egymás után KÉT kérdést tőlem, feltéve, ha egyáltalán kérdeznek tőlem valamit. 2) Miért nem bízik meg BENNEM senki…

Három, ami már kérdés: CSAK ÉN VAGYOK ILYEN KURVA KÍVÁNCSI???

És négy, és nem: Ha szólsz, hogy titok, MEGTARTOM!

14 megjegyzés:

Kiddy írta...

...Mondtam már, hogy tipikus pasi a fiad?
De ez az érvelés! Hát teljesen kész vagyok! =)
(Emberem ugyanígy nem jegyzi meg senki nevét. Csak kb. a 10. találkozásra. Indok: felesleges információt nem tárol a memóriájában. Vicces. Aztán a 10 találkozásnál rájön, hogy talán nem lesz felesleges a névinformáció...)

Daniella írta...

Kiddy: ja, tipikus. OFF: Fecskék és fruskákkal kapcsolatban: Most, hogy Harry Potter-t bemutattam a gyereknek, kicsit bonyolódott a helyzet: HP jelmezben akar vitorlázni...

Lepkevár írta...

Valahogy nem lepődöm meg, sokszor még a férjem sem tudja a munkatársai nevét, legalábbis komoly feltörést okoz számára, pedig már régen nem kiskorú. :) (Tőlem szokta megkérdezni...)

HJuice írta...

Hm... látszik, hogy az én iskolásom lány! Az első hét végére névsorolvasás alapján megtanulta mind a 27 osztálytársa nevét, és azt is vágja, kiről mit és hogyan mondott a két tanítónő egymásnak az év folyamán (persze a gyerekek háta mögött, de ez már másik téma).

Névtelen írta...

Nem én is qwakiváncsi vagyok.. naggyábul mindenre.. ki, ho, miért, hogyan, mivel, kivel, és egyáltalán??? megygyőződésem hogy a férfiak vannak elcseszve.. kevés információt adnak. a Lali azut mondja: jött Öcsi.
Én azt mondom: jött öcsi, piros suzukival, velevan a barátnője és a hátsóülésen ül még valaki szerintem alkatrész kell neki, de lehethogy nem mer a barátnője is kiszált a kocsiból, bazki az az a durván csúf ruha épp csak a seggenincski, szerintem tuti qwaokatfizetettérte mert az olyan ruhákból amiből kilóg az ember segge mindigsokatkérnek......................

Daniella írta...

Hárpia Náncsi: Igen, erről van szó. :-)))) Hjuice: Bakka tudja az össze társa vezeték és keresztnevét és a jelét. Továbbá a csoporttagok és családjaik körében történő érdekesebb egészségügyi problémákról is beszámol...

Barbi írta...

Én azon pórias okból nem jegyzek meg neveket, mert rémes a névmemóriám, az arc viszont szuper. Bárkiről, akit egyszer láttam tudom, hogy már láttam, és kb. azt is, hogy hol. Az osztályom tanulóinak is csak azért jegyzem meg, mert hát mégiscsak 1 éven át szólítgatom őket a padból. Hogy Ábel milyen lesz, kíváncsi vagyok! Lehet, hogy a fiad nem tudja a társai nevét, de lehet, hogy sokkal több infót lecsekkol csak abból, hogy figyeli őket... :D

Pelikán írta...

Daniella, az egyik legjobb baratnomnek 5 lanya van, ok MINDIG eloszor a lanyoknak adnak vacsorat (korbeugralas, ordibalas... csaladi idill), aztan, miutan a lanyok alszanak, leulnek kettesben vacsorazni egy pohar borral. Mielott nem volt gyerekem, sose ertettem, hogy ezt vajon miert csinaljak.
Pepe ervelese elkepeszto, nem tudja az 5 tarsa nevet es igy td indokolni, kegyetlen...

Reina Nicolasa írta...

„Azért nem tudom a nevüket, mert sosem akarok kérdezősködős lenni, mert félek, hogy akkor az emberek elvesztik a bizalmukat felém.”

Szépirodalmat olvas a fiad, hogy ilyen szépen fogalmaz már ennyi idősen? Vagy a szüleikben keresendő a zsenialitás?? :D

Libus írta...

Múltkor elkezdtem számolni, hogy hányszor ugrálok fel a vacsoraasztaltól, de 6-nál abbahagytam. Megkérdeztem a barátnőimet, hogy ők is egyfolytában felugrálnak-e, hogy a gyermekek igényeit kielégítsék. Válasz: nem, mert le se ülök. Hát...annyira én sem hajszolom a közös vacsorát...

Angela írta...

Nálunk sosincs közös vacsora. Én már le sem ülök. Aki kitalálta, az adjon mellé egy komornyikot. Közös kaja 3 gyerekkel? MESE!

Cila Zzy írta...

Kedves Daniella!
Kérlek, nézz be a blogomba és vedd át a neked szóló díjat! :-) A blogodat nagyon szívesen olvassuk!

Daniella írta...

Köszönöm nagyon! NEm tudom, hogy a megjegyzésem átment-e...

Cila Zzy írta...

Igen! Csak vannak rossz tapasztalataim, így moderálom a megjegyzéseket ebben a blogomban. A díj őszinte és a "miértre" adott válasz is:-)