2012. február 3., péntek

Bögrés tokányt? Valaki?

Úgy kezdtem a hétfőt, hogy jó háziasszonyként elpakoltam minden (a mosogatógép által) tisztára mosott tányért. Ez azért bizonyult meggondolatlanul rossz döntésnek, mert estére a tányérokat tartó szerkény MÁSIK ajtaja is tönkrement. Az EGYIK ajtó már régóta nyithatatlan, de a másikat még boldogan használtuk. Értelemszerűen nem tudtam tányérokkal teríteni vacsorához. Ennek a váratlan fordulatnak eredményeképpen a gyerekeknek bögrében tálaltam fel a zöldborsós tokányt. Sírtak-ríttak. Aztán elmeséltem, hogy voltunk már olyan étteremben, ahol pezsgőspohárból ettük a gulyáslevest. Na, ettől megnyugodtak. Sznobok…

***

Végül is nem publikáltam a 40. születésnapomra írottakat. Még dolgozom rajta… A lényeg a lényeg, hogy nyilvánvaló módon a férjemnek elege van belőlem és kínhalált szán számomra. Igen, futógépet ajándékozott nekem. Mondjuk először tökre örültem neki. Aztán elkezdtem használni. De a gond, ami felmerült az az, hogy RÁZ a gép. Szép alattomosan feltölt elektromossággal, és amikor pulzus akarok mérni, akkor szép alattomosan megráz. A férjem először nem hitte el a dolgot. De aztán empirikusan bizonyítottam. Aztán felhívta a szervizt. Persze nem hallottak még ilyen problémáról. De csak azt tudják elképzelni, hogy az öltözékem miatt van. A férjem erre gondolkozott egy kicsit, és úgy döntött, hogy szerkeszt valamilyen ööö szerkezetet, amivel le tud földelni futás közben. Mondjuk elektromossággal kapcsolatos tudása elég korlátozott, így lassan halad a munkával. De úgy érzem, mindegy is, hogy halad, mert ha meg akarom cáfolni a szerviz hipotézisét, annak egyetlen érvényes és megbízható módja van: Meztelenül kell kipróbálnom a futógépemet.

***

Mindig úgy szeretek magamra gondolni, mint egy végtelenül toleráns és széles látókörű középkorú nőcire, aki mindent megtesz a gyerekeiért és mindenben támogatja őket. Éppen ezért magam is meglepődtem, mennyire kétségbe estem a gyerekek jelmezével kapcsolatos családi megbeszélésen. A szokásos ki-mit-tervez kérdésre a következő válaszok születettek. ZK: Hastáncosnő. Bakka: Arab táncosnő. Pepe (a 10 éves fiam!!!): Spanyol táncosnő. Hogy mit csináltam? Lerohantam a játékboltba és vettem neki vámpírjelmezt…

Különben is? Farsang? Február 3-án? Nem korai ez?

7 megjegyzés:

Márta írta...

A farsang hagyományosan vízkereszttől (január 6.)hamvazószerdáig - ez az idén február 22-én lesz - tart. Így a február 3-i farsangi "bál" nem korai.
Csak.... engem is kirázott a hideg ezektől a jelmezes óvoda-iskolai hacacáréktól, mire egyeztettünk végre, hogy ki mi szeretne lenni, aztán pedig elő kellett állítni a jelmezeket. (Mikor az én gyerekeim kicsik voltak, még nem lehetett kész jelmezt kapni, max. kölcsönözni, de nekünk erre nem futotta.) A fiam nagycsoportos óvodás korában - most 33 éves - mindenképpen kiskakas szeretettt volna lenni. Imádta "A kiskakas gyémántfélkrajcárja" mesét, ezt naponta legalább háromszor el kellett mesélnem. Kb. két éjszaka varrtam a jelmezt, otthon boldogan próbálgatta, aztán az óvodában kijelentette, hogy nem hajlandó felvenni. Hogy miket gondoltam, most itt nem írom le.
Szeretettel ölellek: Márti néni

Márta írta...

Elfelektettem megírni, hogy a gyermekeim száma: 5

tzg írta...

Én most "popogály" jelmezt varrok mind a két gyereknek (2,5 és 5). Egy oviba járnak, ahol tavaly még tök jó volt az, hogy szinte mindenki kölcsönzött-vett jelmezt adott a kölökre... idén viszont nyomatékosan kérték a szülőket, hogy otthon állítsák elő a mezt. Jó. Már mind a két kezem vérzik a tűtől (béna vagyok, ált. csak gombot szoktam varrni, de ha lehet, azzal is megvárom anyósomat "ja, tegnap szakadt le..."), de kész vannak filcből a farkak és a tarajak. Piros mintátlan, hosszú ujjú pólóért 5 üzletben voltam, mire kaptam. Szerdán valszeg'ribancnak néztek a villamoson, mert nem vettem észre időben, hogy 3 tollboa félig kilóg a szatyiból (kék, sárga, hupirózsaszín).
Ha ezek után nem veszik fel adott napon a nekik készült papagályszerkót, hát én elásom őket valahol..

Nagygyörgy Éva írta...

Én egy János Vitézt és egy Batmanné alakult kobrát prezentáltam a febr. 4-i ovis farsangra. Varrni azóta nem varrok jelmezt, mióta a hosszasan és aprólékosan megvarrt oroszlánt a ded fel sem volt hajlandó venni...

Virág írta...

Eléggé adja magát, hogy ez a fotó törje meg a jeget ;)

martine írta...

Én is szívesen látnék képet a három táncosnőről :))) Nagyon remélem, Pepe a jó ízlésre hivatkozva nem vette fel a vámpírjelmezt!


martine, aki idén Hermione és egy (majd ma este készülő)jegesmedve anyukája

Daniella írta...

tisztellek benneteket!!!