2011. március 9., szerda

Mi leszel, ha nagy leszel?

Középhosszú vita után sikerült megbeszélnem a gyerekekkel, hogy ki mi lesz, ha felnő.

Íme:

Pepe: Elméleti fizikus
Bakka: Irodalmár
ZK: Képzőművész

Rengeteg jó dolog jut eszembe erről, de az első és legfontosabb, hogy az apjuk nem fogja megismerni a feleslegesség érzését, mert élete végéig eltarthatja majd a csemetéit…

15 megjegyzés:

Erika írta...

Annyira jók vagytok!

martine írta...

Nagyon örülök, hogy kisgyermekkorától figyelemmel kísérhetem a tervek szerint a jövőben elméleti fizikusként és matematikusként (+ focistaként) tevékenykedő fiam egyik leendő kollégájának életét, fejlődését :D :D :D

szuperapu írta...

Hát ez egyáltalán nem vicces! (Hogy a lányaimat idézzem.) Nálunk mindkét tündérhercegnő képzőművészi pályára készül, bár néha közbevetik - valószínűleg félrevezetésképp - hogy: és fogorvos, meg hogy: és nőgyógyász. :)

Mona írta...

Ez tényleg nem vicces......

Azért én azon is elgondolkodnék, honnan szedték ezt a pályamodellt!

a mesélő írta...

Nálunk az állat fogorvos is az álokszakmák között van, az énekesnő és a többi mellett, mi nem akarunk mást, csak hogy legalább 1 gyerekünk legyen orvos, és legyenek kötelezően jó kapcsolatai, hogy ne kelljen féléveket várni egy- egy vizsgálatra.

Dóra írta...

Hmmmmm..... :)

Unokaöcsém 5 évesen erre a kérdésre így válaszolt:

"Szekrény! De az is lehet, hogy polc"

lopede írta...

:)))) micsoda szakmák

Én Kristófot születése óta minden idők legfiatalabb köztársasági elnökének szánom (35 évesen)- olyan kis diktátor arccal született - de ő következetesen tűzoltó akar lenni (bár nem túl bátor gyerek) :-).
Arra gondoltam, hogy Saci pedig lehetne az első női miniszterelnök, hogy megcsináljuk a lengyel mintát...ő még nem beszél így nem mond ellent :-)

Virág írta...

Az elvetett ötletek?

kovtama írta...

Az én kisfiam egyetemi régész akar lenni. Mint Indiana Jones. Reménykedem, hogy kinövi.:)

Zsuzsi írta...

Egyik ismerösünk kisfia nyolc éven keresztül szippantós akart lenni. Márha tudjátok még, ki az a szippantós? Aki a pöcegödrökböl nagy tartályautókkal kiszippantja a ... hm... matériát. Na. Aztán számítástechnikus lett. A család nagyon fellélegzett! :O)

Névtelen írta...

Két elméleti fizikus barátunk van. Közeli barátok, távoli helyeken, ott (Cern, USA) nem kicsit keresnek jól az itthoni viszonyokhoz képest. A családnak szívás. Befektetési bankárként jobban menne - már amíg van befektetési bank:)

Nils Holgersonné írta...

nálunk is van a családban elméleti fizikus, és nem rázza meg a négy gyerek eltartása. Szóval csak jó partit kell találni a lányoknak, és máris megoldva minden probléma.

Csimotanya írta...

3 éves volt a fiunk amikor autókázás közben elment egy lovaskocsi mellettünk, erre ő mondta, hogy neki ilyen kocsija lesz, ezzel fog dolgozni járni, hátul a gyerekek, mellette a felesége.Kérdeztük a felesége mit fog csinálni...mosni, főzni, takarítani, aludni és telefonálni...hmmmm...még jó, hogy nem tudta, hogy egyéb dolgokat is szokott anyukája csinálni...

Névtelen írta...

:)

rencsiii írta...

http://www.kecskefeszek.hu/_egypercesek/egyperces.php/a-munkarol-altalanossagban/ot-remes-foglalkozas.html

Vagy akár ezek bármelyike??!! :)