2011. március 3., csütörtök

Basszus, nem hiszem el, hogy ez igaz…

Bár nem vagyok különösen hiú, de fotogén sem. Az eredmény az, hogy utálom, ha fényképeznek.

Amikor egy bölcs asszonynak panaszkodtam, hogy mennyire utálom a rólam készült képeket, mert annyira ronda vagyok rajtuk, akkor azt mondta, hogy ez még a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy ugyanazt a képet pár év múlva nagyon jónak fogom látni, mert olyan jól néztem ki rajta.

És ez most megtörtént.

Igen, nem hallogattam tovább, elmentem új útlevelet csináltatni.

Határozottan emlékszem, hogy tíz éve mennyire ki voltam bukva, hogy milyen ronda lett az igazolványképem.

Most meg?

Tök jónak látom. A RÉGI KÉPEMET.

A mostani meg? Tragédia! És ez nem vicc. Az első változaton olyan ronda voltam, hogy amikor kinyomtatták, akkor a nő ragaszkodott hozzá, hogy csináljanak újat. NEHOGY VISSZADOBJÁK A KÉRELMEMET.

Jó, lehet, hogy nem azt mondta, hogy ronda vagyok, hanem, hogy rosszak a fényviszonyok.

De úgy érzem ebben a kérdésben nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem, hogy én mit hallok.

ANNYIRA RONDA VAGYOK, HOGY AZ ÚTLEVÉL KÉRELMEMET VISSZADOBHATJÁK!!!

Örülhetek, ha a határon átengednek.

És, ha azt kérdezitek, miért utazom olyan helyre, ahová útlevél kell, akkor azt mondom, hogy TELJESEN igazatok van. Én is ezt kérdezem magamtól!

MIÉRT???

20 megjegyzés:

Thea írta...

Nem vagy egyedül.
Ja! Én sem viccelek.

Az utazás viszont jó. Ilyen képpel is, meg olyannal is.

Ilona írta...

Én is pont így jártam nemrég. Azon gondolkodom, hogy lehet ennyire rossz képeket csinálni??? + 20 év kinézetre, de még azt is felülmúlja. Vagy ha ennyire általánosan rosszak a fényviszonyok, miért kell ezt hagyni.?????? A fényképkészítés után itthon csináltam egy képet magamról, a megnyugtatás végett.

martine írta...

A megoldás az, hogy élj/látogass olyan országba(n), ahol nincsenek körülötted zavaró fényviszonyok. Amúgy épp néhány hete néztem a régi torz útlevelemet, amin szinte szépnek láttam magam.... de még érvényes :)))))

Magdaléha írta...

szerintem az okmányirodákban csak olyan képet tudnak csinálni, amin úgy nézel ki:
- narkós prosti,
- egy nappal a pestisből-felépülés után
- saját hullád...

Legalábbis én úgy szoktam...

Noemi írta...

Daniella, pont ezt szoktam én is érezni. Szerencsére már digitális gépek vannak, igy egy gombnyomás és kitörlöm, ami nem tetszik. És ritkán van olyan is, ami maradhat. És valóban, pár éve készült akkor rondának titulált (papirképek) mára más szinben ragyognak, szivesen néznék ki megint úgy :) Szóval nem vagy egyedül a problémáddal, én is kamerakerülő vagyok.

Magdalena írta...

Nálam szigorú képcenzúra van. Persze ez az okmányirodában korlátozott keretek között működik.
Néha azért szöget üt a fejemben egy-egy rosszul sikerült kép láttán: ne már, mások azt hiszik, hogy tényleg ilyen ronda vagyok? :)

Medve írta...

Egyszer annyira összebarátkoztam (!)az okmányirodai ügyintézővel, hogy hajlandó volt 4-szer is új képet csinálni rólam. A három bányarém kép után az utolsó aztán annyira jó lett, hogy azóta sem sikerült felülmúlni :) Ez azonban kivételes.

Vesta írta...

Ráadásul az okmányirodában órákat várakoztatnak.Ettől eleve kétszeresére dagad az ember feje,és mi van a képen? CSAK A FEJE!A nyakából még egy centi se látszik!

K. írta...

Az okmányirodai képeket hagyjuk, de csak egyszer kell egy jó fotós előtt állni, aki még arra is képes, hogy teljesen feloldjon, és rájössz, hogy nem is olyan rossz dolog ez! És akkor mindegy az idő, mindig jónak fogod látni! Tapasztalatból mondom, van ilyen! :)

MuciFoci írta...

Nyugtasson a tudat hogy senkirol sem keszul jo utlevevel foto, es ha mar olyan helyre utazol ahova a szemelyi nem eleg, akkor meg panaszra ok nincs! :)

bv írta...

Az útlevélképen két óriási fekete folt van az arcomon, mert a szemüvegem árnyékot vetett, és bajuszom is kinőtt, mert az orrom árnyékát nem lehet másnak nézni. Ja, és mintha parókát húztam volna.
Az előző útlevélképemet sem szerettem, de ehhez képest maga a tökély :(

rencsiii írta...

Csapó 1:

-Kérem, foglaljon ott helyet, nézzen bele a kamerába. Kicsit feljebb, jó, egy pillanat...
Óóóó, hoppá, újra, mert pont becsukta a szemét...

Mikor akart szólni, hogy megnyomja a gombot????????

Csapó 2:
-Na, akkor még egyszer, most előre szólok, akkor háromra: 3,2,1...

Azt mondta HÁROMRA, nem egyre!!

Csapó 3:
-Uhh, na végre, ezen "egész jól" néz ki.

ORBITÁLIS TÉÉÉVEDÉS!

Alensha írta...

Ez ismerős, én is olyan vagyok hivatalos képeken, mint egy sorozatgyilkos fantomképe... De szvsz azért mondta, hogy ezzel a képpel nem fognak átengedni a határon, mert élőben sokkal szebb vagy és nem hiszik el, hogy a ronda kép is te vagy :) Rólam még sose hittek ilyet, ezek szerint élőben se nézek ki sokkal jobban, mint egy sorozatgyilkos fantomképe...

Füles írta...

hova utazol?

magamkörül írta...

Daniella, bár nem ismerlek, és vannak csúnya kisgyerekek is a világon, de akinek ilyen szép gyerekei vannak, az tuti szép:) Én valahol a hulla és a csapzott zsírfej között evickélek az igazolványképeimen:)

BirgánAndi írta...

Alig várom, hogy lejárjon a jogsim. Borzasztó kép van benne. Ültem az okmányirodában a fényképező előtt, emeljem fel a fejem...nézzek bele az izébe...ne vegyek levegőt, ne pislogjak...erre a hölgynek valami baromi fontos telefonja lett...és beszélt, csak beszélt és beszélt, én eluntam, vágtam egy pofát...na akkor fényképezett le.

Roodkapje írta...

ok Daniela, készült egy új fotó, hogy ne dobják vissza a kérelmed, ill. kiengedjenek az útlevéllel külföldre.
Azért nem ártana a fotót véleményeztetni egy külföldi okmányirodás hölggyel is: vajon az utazás végén a helyi szépségideál függvényében visszaengednek-e...

noiannája írta...

ha elkezdesz hasonlítani az útlevélképedre, ideje, hogy elutazz. (efraim kishon)

Unknown írta...

Csúcs ez a bejegyzés!
Ha belegondolok, hogy mit veszthettem volna, ha eltűnve maradsz!!

Katalin írta...

édesistenem, én csak azt kérem, mindíg legyen ilyen bejegyzés, mert ez, mint méz a ...útlevélképemen:)))