2009. október 26., hétfő

Pepével kirándulok

Pepe nagyon szeret kirándulni. Én is nagyon szeretek kirándulni. Ezért múlt héten rábeszéltem, hogy a judo-edzés helyett nézzük meg a Norma-fát.

Pepével nem rossz kirándulni. Szignifikánsan jobb, mint a lányaimmal, akik általában séta közben nyavalyogni szoktak, hogy nem szeretnek sétálni. Kivéve, ha elfelejtkeznek, hogy nem szeretnek, mert akkor velük is nagyon jó kirándulni.

Pepe esetében a sétával nincs gond.

A gond az, hogy Pepével kirándulás közben beszélgetni kell.

Én jobban szeretek séta közben elmélkedni, de mondjuk Pepével beszélgetni sem rossz.

A múlt szerdai kiránduláson, miután meguntuk a találóskérdés-játékot, a következő témákat említettük.

1. téma: Újraéljük, 6547-szer is ugyanolyan izgalommal, az osztályfutóversenyt, amin Pepe második lett. Amikor elmesélte MEGINT milyen remekül taktikázott, a következő módon fejezte be a beszámolót: „Mert tudod, Mamika, van az a szólás… bár nem… te ezt a szólást biztos nem ismered… szóval az a szólás, hogy nem a legerősebb kő számít a piramisban… nem… … nem így van a szólás, hanem, hogy olyan erős a piramis, amilyen erő a legerősebb köve.”

MI VAN???

2. téma: „Mamika, biológiát akarok tanulni. Papika megígérte, hogy tanít majd biológiára.” Itt egy pillanatra elállt a lélegzetem, mert hirtelen nem is tudtam elképzelni, hogy mit is akar A. biológiából tanítani Pepének. Aztán néhány keresztkérdés után kiderült, hogy nem biológiát, hanem kémiát akar tanulni a fiam. Kémiát meg nyugodtan taníthat neki az apja. HA ÉRTITEK, MIRE CÉLZOK…

3. téma: Az automata budi kérdése. Nem én fogalmaztam így, hanem Pepe. Tudnotok kell, hogy néhány hónap múlva új épületbe költözik az iskola. Gondolom, hogy őrült nagy esemény lesz a hipermodern épület átadása. Az épületgépészet (nem biztos, hogy erre gondolok) sok része automatizálva lesz, pl.: érzékelő fogja irányítani az ablakokat: amikor csökken a levegő oxigéntartalma, nyílni fognak az ablakok. (Banyuc kérdésére elfelejtettem múltkor válaszolni: önkormányzati iskolába/óvodába járnak a gyerekek.) Nos, Pepe felettébb hosszú kiselőadásából megtudtam, hogy őt cseppet sem érdekli az automata ablak, mert ő inkább automata budit szeretne. Ami lehúzza saját magát. MERT MAMIKA NEM TUDOD ELKÉPZELNI, HOGY MI FOLYIK A FIÚ WC-BEN. Pepe, nem is akarom!!! A részletektől megkíméllek titeket. Szívesen!

4. téma: Jézuska.

Pepe: Azt hiszem, Mamika, írok a Jézuskának.
Én: Pepe, nem lesz túl korai?
Pepe: Á nem, Mamika! Pont ilyenkor kell írni. Egyrészt, mert ilyenkor még nincs sok munkája és tud külön foglalkozni az én levelemmel, másrészt mert így lesz elég ideje beszerezni az ajándékokat.

Mit mondjak?

A TAKTIKA NEM ROSSZ!

8 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Annyira nagy arc Pepe! Imádom!

Daniella írta...

azt mondod nagy arc? márc. 31-re volt kiírva. És nézd meg mikor született!!! Csak úgy mondom...

Ízbolygó írta...

:-)
Mondom...
És most akkor már én sem parázok az iponton:-)

Névtelen írta...

AZ a mondás nem úgy van, hogy olyan erős egy piramis mint a leggyengébb köve? mert hogy a katonáknál van olyan, hogy olyan erős a sereg amilyen a leggyengébb embere vagy vmi ilyesmi :)vagy olyan gyors mint a leglassabb embere? na mindegy talán lesz itt valaki aki ehhez jobban ért. :)
Vera

Daniella írta...

Hát ez az Vera! Én még nem hallottam a piramis szólást se így, se úgy...

Fabrikák írta...

Édes édes Pepe!Nálunk tavaly volt a Nagy Szembesítő Show:hogy most már akkor tényleg mondjuk meg mi az igazság mert képzeljük el az osztálytársaknál NEM a Jézuska hozza az ajándékot!.O)Zavaromban azt mondtam neki hát én nem is tudom ez hogy lehet de mindjárt utánanézek mi történhetett:O)

lopede írta...

Daniella akkor megnyugodtam :)))
Vera

Virág írta...

Tényleg hatalmas arc! Imádom-ha lehet ilyet mondani!