2009. október 18., vasárnap

Lenne így vasárnap estére egy függönytechnikai kérdésem

Volt szó már a függöny-ügyről.

Az én szent életű férjem viharos gyorsasággal fel is szerelte a karnist. Ettől kezdve már (sajnos) rajtam áll vagy bukik a függöny sorsa.

A kérdésem az, hogy a függönynek milyen hosszúnak kell lennie?

Éppen leérjen a földre.
Néhány centire a föld felett legyen.
Vagy kicsit seperje a padlót.

Őszintén kérdezem. Eddig egy embernél érdeklődtem (Szia Nóri!), de ő azt hiszem, nem vette elég komolyan a problémámat. Mert először azt mondta, hogy ne érjen a földig, hanem csak feles hosszúságú legyen a függöny. Ami szerintem nem túl praktikus, ha az ablak a földig ér. Aztán meg azt mondta, hogy hagyjak másfél métert rá az anyagra, és művészien rendezzem redőkbe a földön. Na, ezen azóta is mosolygok. Mert nem vagyok az a művészien elrendezem a függönyt típus…

Szóval?

A, b vagy c?

Előre is hálás köszönet!!!

26 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Szerintem ne érjen a földre. Úgy nem koszolódik! (Előre is elnézést a feltételezésért, hogy a padlótok néha koszos.. a mienkből indulok ki :DD)

Nora írta...

Szerintem vegyél az ablakról pontos méretet. Varrasd meg. Tedd fel. Aztán vizsgáld meg hogy a), b), vagy c) sikerült és állítsd azt, hogy pont olyanra akartad.

Most tényleg, komolyan.

Unknown írta...

Szerintem legyen az alja cikk-cakkban varrva, így aztán a), b), és c) is lesz egyszerre.

tilia írta...

Én a néhány centire a föld feletti verzióra szavazok, praktikus okokból (ld. Reina Nicolasa)... Illetve, ha totál földig ér az ablak, akkor úgy, hogy pont lógjon rá az alsó keretre (nálunk az erkélyablak ilyen).
De persze az előttem szóló is megfontolandó :-)))

Sziltó írta...

Nálunk pár centivel a padló fölé ér és bevált. A konyhában pedig csak az ablakot takarja, így az ablak alá ér pár centivel. A padló súrolót nem ajánlanám én se! Kíváncsi vagyok milyen lesz? És hogy mikor? :)

Szilvus írta...

Szerintem a földtől 7,5 cm-re legyen a függöny alja-még pár évig csimpaszkodnak rajta úgyis a gyerekek,és előbb-utóbb beáll az ideális 1,5 centire.
Szerintem.

Ildikó írta...

Pár cm-re a padló felé - és még így is koszolódni fog az alja - Nóri pedig a redőzés miatt mondta szerintem a másfél métert.
Nem tudom hallottál már-e róla, de lehet kapni egy olyan szalagot, amit a függöny tetejére kell varrni és azzal szépen össze lehet húzni a kívánt méretre.

Ildikó írta...

Pár cm-re a padló felé - és még így is koszolódni fog az alja - Nóri pedig a redőzés miatt mondta szerintem a másfél métert.
Nem tudom hallottál már-e róla, de lehet kapni egy olyan szalagot, amit a függöny tetejére kell varrni és azzal szépen össze lehet húzni a kívánt méretre.

Ildikó írta...

én mindent kétszer mondok?

Fércművek írta...

Nekem b. :)

Unknown írta...

Hát a varratásra szavazok, 3-4 cmerrel a padló fölött. A redőket szerintem is pont a másik irányba gondolta az említett tanácsadó, és azablak szélességére hagyál rá másfél métert. De nagyon precíz emberek minimum a kétszeresét javasolják az ablaknak, hogy tényleg szép legyen az esés... nehéz ügy... Nem hülyeség az ahogy sikerül, olyanra akartad hozzáállás sem...

Cila Zzy írta...

Szia! Ha még szólhatok...
A függöny hossza minimum a karnis másfélszerese legyen, de inkább kétszerese. Vegyél hozzá behúzót, azt rávarrod a tetejére és behúzod a kellő hosszúságúra, megkötöd és a ráncolás állandóan szép lesz. A függöny hossza: Ha sepri a talajt: állandóan koszos lesz. Ha pont akkora, akkor is. Ha rövideb 2cm-rel, akkor pont jó, de azt nem egyszerű. Neked biztos menni fog.

martine írta...

Én sajnos nem tudom, de köszi! Ha egyszer majd lesznek nálunk is függönyök, ezt a kérdést már nem kell feltennem :)

Cila Zzy írta...

Jaj, és ólom legyen az alján!!! Ez nagyon fontos.

matusi írta...

ennyire különc lennék? Nálunk sehol nem ér földig, azon gondolkodom vajon miért is nem? Párkányig ér, vagyis alatta öt centivel végződik a hossza.

niniel írta...

Nálunk B esete áll fenn..szerintem ez a legpraktikusabb koszolódási szempontból!

Pelikán írta...

Most atmentem a masik szobaba megnezni a fuggonyunket, en is nagyon kepben vagyok...
Ugy latom, mintha par cm-vel a padlo felett lenne. Szerintem tok mindegy, ugyis soha senki nem latja, a gyerekek csokis, festekes, stb. kezlenyomatai kozepen mar ugyis elterelik mindenki figyelmet.

Timi írta...

Pár centivel a föld fölé! Nekem elrontották, két centi van a padlón, és nem szép, sőt: a lányok imádnak ráülni, amivel szépen húzzák lefelé a karnist, amitől kikészülünk a férjemmel, kész életveszély! :) Ne érjen a földre, a pár centivel feljebb az fontos! Mi kimértük centire, de mivel a kis kallantyúk, amikkel felakasztottam két centisek, ezért emiatt lejjebbről indult a függöny, és így lett hosszú. A redőzés az keresztirányban fontos, hogy ne legyen kifeszítve a függöny, hanem szép redőzötten essen, az organzánál ez azt jelenti, hogy kétszer kell venni az ablak szélességét, de legeslegkevesebb másfélszer. Nekünk duplán nagyon szépen esik. Hajrááá, és gratula a bloghoz, nagyon átélem a dolgokat;)

Névtelen írta...

szerintem a padlóig érjen! :)
a hossza viszont minimum 2-szerese legyen a karnis hosszának, vagy több!! a másfélszeres nem fog szépen redőződni!

arabeszk írta...

Szerintem meg ne rakjatok függönyt arra a földig-ablakra! Olyan régen laktok már így, ezentúl hogy fogsz kinézni a kertbe, hogy élnek-e még a gyerekeid?

Daniella írta...

Jól összezavartatok! Első körben mindenestre leszúrom A.-t, hogy minek szerelte fel a karnist...

Timi írta...

Átlátszó organzát javaslok, igaz, ha kint vannak a dedek, én még azt is elhúzom arra a két percre, míg nem robogok utánuk.

Marguerite írta...

én ha volna még egy lehetőségem, akkor arra figyelnék, hogy mielőtt a hosszával vacakolok, kimossam a függönyt, mert tegnap, mikor kivettem a mosógépből és feltettem, azt kellett látnom, hogy pont egy arasszal rövidebb lett, mint amilyenre felhajtottam

Daniella írta...

igen, még be is kell avatnom az anyagot. ha így mondják egyáltalán...

Bello írta...

Szia!

Én is kérnék egy kis segítséget. Én már régóta gondolkodom azon, hogy feles legyen nálam a függöny (az ablak földig ér), de nem mertem megcsinálni, mert azt hittem, azt nem szokás, csak az én fejemből pattanhat ki ilyen hülyeség. De most hogy Nóri megemlítette Neked...Szóval szoktak ilyet csinálni? Köszi!

Unknown írta...

Nekünk a függönyök úgy vannak elrendezve hogy az ablak alatt kb 10 centire érnek, nekünk nincs földig érő ablakunk, de szerintem a földig érő azért nem praktikus mert arra bárki ráléphet elakadhat benne és rántja magával a függyönyt is :) szerintem :) szerintem érjen egy kicsit lejjebb az ablaktól, de ne a földig :)