2009. október 1., csütörtök

Fordult a kocka!

Azt a különleges esemény történt minap este, hogy a lányokat bezavartam a szobájukba rendet rakni. Ez még nem különös, az viszont már igen, hogy kis idő múlva jelentették, hogy rendet raktak.

ÉS A SZOBÁJUKBAN TÖKÉLETES VOLT A REND.

De tényleg. Nem hittem a szememnek: a plüssállatok a helyükön, a könyvek szépen elrendezve, a Barbiek a polcon, sőt a két ágyon élére hajtva várta az ágynemű a lefekvésre érkezőket.

A lányok nagyon elégedettek voltak. Én is. Bár ez nem az én érdemem: az óvó nénik tanítják rendrakásra a gyerekeimet nem én.

Persze a nagy boldogság nem tartott sokáig, mert ZK észrevette, hogy nincs meg a morzsi. MÁR MEGINT.

Ilyenkor ZK fejhangon kezd üvölteni. Én rohangászom, keresem a szőrmét. És Pepe rendes volt, segített keresni, ami jelen esetben azt jelentette, hogy felhajtotta ZK paplanját, mivel, teljesen jogosan, meg akarta nézni nincs-e ott véletlenül a morzsi.

Nem volt.

Mondjuk a jó hír az volt, hogy ZK ahogy meglátta a kissé feldúlt ágyneműjét, elfelejtkezett arról a tényről, hogy nincs meg a morzsija.

A rossz hír, hogy Pepe nem állt meg a lábán, mert ZK lecseszte, DE NAGYON.

PEPE MOST RAKTUNK RENDET, DE MEG ÖSSZEZAVARTAD AZ ÁGYAMAT! PEPEPEPEEPEPEPE!!! MOST RAKTUNK RENDET, DE MEG ÖSSZEZAVARTAD AZ ÁGYAMAT!- üvöltötte a kis édes.

Pepe nem értette. Én viszont igen: Mert gyerekek, Mamika, így érez minden nap. Legalább kétszer: Reggel és este!

6 megjegyzés:

Ildikó írta...

na és meg lett a morzsi?

Füles írta...

a felnőttnek levésben az az egyik legjobb, hogy senki nem piszkálja az embert, hogy rakjon rendet :-)
kollégám röhögőgörcsöt kapott, amikor megkérdeztem, hogy otthon is olyan akkurátusan összehajtja-e a takaróját és a pizsamáját, mint ahogyan a gyerekeknek tanítja.

Zsuzsi írta...

Mi az, hogy nem piszkál??? Engem folyamatosan rág az a kis rohadt lelkiismeretem! De egy nap agyoncsapom az hóttbiztos! ;O)

Magdalena írta...

Számomra nagyon bosszantó a tudat, hogy jópéldával kéne elöljárnom és ehelyett csak a rendetlenség miatti cirkuszolásig jutok.

Docsurka írta...

Én csak azt nem értem, hogy a mitológiában Sziszifusz miért épp egy pasi, és miért is nem anya??!!

Nora írta...

az én gyerekeimre nem volt ilyen hatással az ovi. meg amúgy el is múlik majd szerintem.