2009. június 15., hétfő

Az évzáró és bizonyítványosztás

Nehezen tudjuk kiismerni magunkat a szöveges értékelésben. Többen is kérdezték tőlünk milyen lett Pepe első bizonyítványa. Jó, feleltük. Mert fogalmunk sincs, hogy a szöveges értékelés, milyen jegyeket takar.

De úgy tűnik, hogy ez a „jó”, még sem elég jó.

Mert kis túlzással kb. 3 gyerek volt az osztályban, aki nem kapott az éves munkájáért jutalomkönyvet.

Mert kaptak kitűnők az ünnepség alatt. Egyesével szólították ki őket, egy és háromnegyed óráig tartott, míg az iskola összes kitűnője átvette a könyvét. (Pepének a hétvége a kirándulásé, így csak annyit mondott: Ennyi idő alatt már megjárhattam volna a Hármashatár-hegyet.)

Majd az osztályok visszavonultak a termeikbe, és kaptak könyvet azok, akiknek egy négyesük volt főtárgyból.

Pepének ez nem esett jól. De őszintén szólva én is bepöccentettem. MERT AZ ÉN GYEREKEM NEM FOG JUTATOLOMKÖNYV NÉLKÜL MARADNI!

Így aztán elmentünk egy könyvesboltba, és ünnepélyes keretek között átadtam neki a könyvet, amit választott…

Jól tettem, vagy jól tettem?

17 megjegyzés:

Sziltó írta...

Attól függ milyen könyvet választott. :)

szuperapu írta...

Egyrészt jól tetted, és valószínűleg én is ezt tettem volna. Másrészt nem tetted jól, mert a gyermek elsősorban neked akar majd megfelelni élete során és te ezzel alacsonyra raktad a lécet... (Bocs.)

Tényleg, mi volt a könyv?

Pelikán írta...

Szerintem teljesen jol tetted. Micsoda idiota iskolaban adnak majdnem minden gyereknek konyvet, csak nehanynak nem...

Lepkevár írta...

Szerintem NAGYON JÓL tetted, legalábbis én is pontosan ezt tettem volna. Édes ez a bejegyzés (is)! :)

Reina Nicolasa írta...

Az unokahúgom nem kapott könyvet (2.-as) és látszott rajta, hogy egy világ tört össze benne. Jól tetted szerintem.

martine írta...

Jól tetted, persze :) könyvet kapni évvégén jó :) milyet kért?

Nem cserélünk bizonyítványt? Mi a valódi szövegesre hajtanánk, de nálunk a szövegeset úgy értelmezik, hogy a kiváló - jó - közepes, stb szavakból aláhúzzák az egyiket. Egyébként elsős a fiam, a neve ugyan biztosan más, mint Pepének, de azt majd kijavítózzuk. Naaaa??? :)

Zsuzsi írta...

TÖKÈLETES MEGOLDÀS!!! (Igen, kiabáltam!!!)

Cila Zzy írta...

Abszolúte jól tetted!
Egyébként ez valami magánsuli, hogy olyan sok gyereknek telt könyvre? A mi időnkben osztályonként 3 db került kiosztásra. A 30gyerekből...
Igenis és minden gyerek érdemel jutalmat első osztály végén. Sőt, szerintem a szülő is. Az első osztály a legnagyobb kihívás mindegyikőjüknek!
Így hát Daniella! Gratulálok neketek szeretettel! :-) Te is megérdemelsz egy könyvet:-)

a mesélő írta...

Jól tetted! Mi három éve kapjuk a kiválóan megfelelt szöveges értékelést / pár mondat minden tantárgyból és mindenütt alá van húzva valami / és kap Márkó könyvet is, de sok gyerek kap az osztályból.
Viszont a gyerek szerintem nem kitűnő és már előre félek attól, hogy mi lesz ha jegyeket kap ötödiktől, mert bizony az nagy "pofára esés " lesz mindannyiunknak.

Daniella írta...

hogy alacsonyra teszem a lécet: IGEN!!! Direkt! Majd az élet tegye magasra, ne én...
Nem a gyerek önkormányzati iskolába jár, (és óvodába), mert elvi alapont nem vagyok hajlandó külön fizetni az oktatásukért. FORDÍTSA AZ ÁLLAM AZ ADÓNKAT ARRA.
És azt a sok millió forintot, amit kifizetnénk, ha meg tudnánk engedni magunknak, egy magán iskolára, arról úgy érzem, jobban el tudom-tudnám költeni a gyerekekre, mint egy iskola... De ez tényleg hosszú. Nagyon szeretjük az iskolát, ahová Pepe jár és a tanító néniket, de lehet, hogy az évzárókat ezentúl kihagyjuk...

a mesélő írta...

Még annyit, hogy mesélték, hogy fel volt háborodva a tantestület, amikor elsőben tényleg majdnem mindenki kapott könyvet és haragudtak a tanítónénire, állítólag most harmadikban már kevesebben kaptak könyvet. Valószínűleg a pedagógus adna mindenkinek ha tehetné, csak korlátozva van.
Javaslom,hogy a következő évi első szülőin beszéljétek meg, hogy a többiek a "nem kitűnők", majd egyéb ajándékot /ceruza, radír, órarend, napló / kaphatnának az osztálypénzből, mondjuk azért, mert Józsika a legudvariasabb mindenkivel, mert Pistike a lemosolygósabb vagy legviccesebb, vagy mert Pepe mindig tudja milyen idő várható stb ...
Szóval szerintem nem fütyülnének ki egy ilyen ötletért a szülők :))

arabeszk írta...

Miért tenné ezzel Daniella alacsonyra a lécet? Ez egy marhaság. Nem arról van szó, hogy Pepe végigbukdácsolta az évet.
Az iskola részéről tök nagy képmutatás, hogy szöveges értékelés van, elvileg nem osztályozhatnak, de a jutalomkönyv osztogatásával mégis osztályoznak. Szóval szerintem nagyon jól tetted, hogy kapott Tőled könyvet.

Pelikán írta...

Igen, arabeszk, ez az a szo, amit kerestem: kepmutatas a suli reszerol.

Kata írta...

Szerintem év végén az egész iskola, vagy egész évfolyam előtt való kiemelés, meg a jutalomosztás annak jár, aki az átlagnál kiemelkedően jobban teljesített. Ha az iskola olyan jó, vagy ilyen szerencsés az évfolyam, hogy majdnem mindenki kitűnő, tehát ez az átlag, - akkor szerintem nem jár a jutalomkönyv mindenkinek. Ha viszont a többség kap, akkor tényleg borzasztó élmény annak a kevés gyereknek - akiknek lehet, hogy nem is kifejezettem rossz a tanulmányi eredményük - hogy semmit nem kaptak. Úgyhogy a könyv Pepének járt. (Máskülönben pedig: vannak gyerekek, aki nehezen veszik az iskolai akadályokat, és valakitől már egy közepes is igen nagy teljesítményt. Neki is jár a könyv - de ezt a legjobban a szülő tudja, hogy önmagához képest mit hozott a gyerek)

Daniella írta...

IGEN! (Szöveges értékelés van, így úgy sejtjük Pepének két négyes volt, ami szerintem egyáltalán nem rossz eredmény...)

Barbi írta...

Mint tanító néni üzenem: jól tetted!

Daniella írta...

Köszönöm!