2012. március 7., szerda

A következő dolgok miatt aggódom aktívan…

Aktívan, azt jelenti, hogy nincs a napnak órája, hogy ne gondolnék az adott problémára.

1. Jön a Gyámügy és/vagy a Gyerekjóléti Szolgálat. Az optimista férjem szerint ez csak üres fenyegetőzés volt az önkormányzat részéről, de én azt mondom, ha üres is a fenyegetőzés, akkor is jogos alapon idegeskedem emiatt. Illetve, ha tényleg csak üresen fenyegetőztek, akkor szólhatnának, mikortól sztornó a dolog.

2. ZK beiskolázása. A tavalyi Bakkával kapcsolatos fiaskó után, rákészültünk a dologra. Minket nem érhet meglepetés. A beiratkozás még hetekkel arrébb van, de a cirkusz már február közepe óta zajlik. Lásd például előző pont. Vagy az a tény, hogy még nincs is beiratkozás, de már a második tanító nénit kapjuk. Néhány óráig azt gondoltam, meg tudom oldani, hogy a három gyerek két iskolába járjon, annak ellenére, hogy A. külföldön dolgozik. Tudok én egyszerre két helyen is lenni. Nem gond. De aztán lebeszéltem magamat erről a megoldásról. Marad a B-terv. Utolsó vérig tartó küzdelem. Mondjuk remélem, nem mi fogunk vérezni…

3. A habilitációm. Jött egy levél az egyetemről, hogy harmadik bírálót jelöltek ki. Nos, tudjuk, mit jelent a harmadik bíráló: Az egyik korábbi elkaszálta a munkámat. Időközben kiderült, hogy csak az adminisztrátor akarhatja a halálomat, mert a kétértelmű fogalmazás azt takarja, hogy az egyik bíráló nem vállalta a feladatot. Újabb izgalom: Nagy baj, ha az új bíráló cikkeinek a címét sem értem?! Miről fogunk beszélgetni???

4. Jön a tavasz. Miért ok ez aggodalomra? Mert beindultak a hangos szomszédok. Főleg egy család van, akiket láthatatlanul is utálok. Mondjuk a hangjukat ismerem, mert este 8-tól 11-ig a kertben üvöltöznek. A terv? Hát nem is tudom. Bombát dobok a házukra? Vagy kiküldöm este a saját gyerekeimet a kertbe játszani?

5. Tanulmánykötet. Beleegyeztem, hogy társulok egy Szingapúrban élő kutatóval, hogy szerkesztünk együtt egy kötetet. Csak azért egyeztem bele, mert már régóta szeretnék elutazni Szingapúrba. De a kötetet nem fogom tudni megcsinálni. Visszamondani már nem lehet. Izgulni viszont teljesen hasztalan tökéletesen jól lehet emiatt is.

6. Ki lesz Pepe új osztályfőnöke? Melyik osztálytársai maradnak? Sokan mennek el? Az összes jó tanuló? MI LESZ A FIAM JÖVŐJÉVEL?

7. Pepe elsőáldozása. Tavaly egy utazás miatt lecsúsztunk a dologról, idén mindenképpen mennénk. Gond? Nem találom a gyerek misenaplóját. Amit a pap bácsinak le kell majd adni. Mondjuk az igazi probléma nem az, hogy nem találom a misenaplót, hanem az, hogy nem vezetjük. Mondjuk még ez sem lenne baj, csak a múlt héten váratlanul elkapott a hittant tanító néni az iskolában. Nem voltam felkészülve mentálisan a találkozásra és, nos, erre nem vagyok büszke, de hirtelen nem jutott eszembe más, mint hogy azt hazudjam, hogy meg van a misenapló és nemcsak megvan, hanem minden rendben is van vele… Az már biztos, hogy én a pokol tüzén fogok megégni, de a gyerekemet még megmenteném…

8. Tegnap előtt ZK véletlenül kirúgta a derekamat. Én feküdtem, a gyerek ugrott. És úgy tűnik, hogy az egyébként sem túl stabil porckorongom is mozdult. Azóta nemcsak lehajolni nem tudok, de ma reggel zoknit és cipőt venni sem sikerült rendesen. Már mindenféle gyógyszert összeettem, de mozogni még mindig csak nagyon nehezen tudok. Bár percileg ez izgat a legkevésbé. Lásd fentieket…

5 megjegyzés:

Amaranta írta...

Csak a gyámügyes dolgot nem értem...

martine írta...

Ezek nagyon súlyos dolgok :( Egy durva megoldási javaslat: A GYIVI-t hívjátok estére, akkor elviszi a hangoskodó szomszédokat. ZK-t, Bakkát és Pepét írassátok egy osztályba, lehetőleg Szingapúrba, ofő lehet a harmadik bíráló vagy egy hittantanár. Dolgozzon ott A. is külföldön. Az új bírálóval Pepe jövőjén túl a szingapúri tanulmánykötet legyen a téma, vagy pedig a gerincbántalmak alternatív gyógyítása a miséken. És imádkozzatok közösen.

Drukkolok persze, hogy mindez egyszerűbben is megoldódjon (ha bonyolultan nem megy)!

Mamazon írta...

Ne aggódjál, felesleges.
Küldök egy vicces képet az aggódóknak (a kalapos Zen mester nem túl meggyűző, de a kép szerintem magáért beszél)
http://johnszen.com/?page_id=97

Paramami írta...

A Gyámügy tényleg durva, most addig fogok ezen én is aggódni, amíg nem tisztázod ezt gyorsan, Daniel, lszi, ne hagyj kétségek között! Miért hívna az önkormányzat gyámügyet rátok? Megverted a gyerekeket az önkormányzatnál ügyintézés közben??? Vagy mi???

Paramami írta...

Danielát akartam írni, természetesen...