2011. december 20., kedd

Jézuska

Megírták a gyerekek a levelet. Illetve Pepe írta. Amiből aztán nagy balhé is lett, mert nem számoltam bele a napi 10 mondatos gyakorlásába. PEGIG TÖK SOKAT ÍRTAM, MAMIKA.

Hát, szerényebbnek kellett volna lenni.

Szerencsére mindent tudtam értelmezni rajta, bár Pepe helyesírása még hagy kivetni valót, mondjuk tudtam is, hogy mit szeretnének. Így nem volt nehéz rájönni, hogy az AÓR BRIDZS, az Tower Bridge.

Bakkával viszont bajban voltam, mert fogalmam sem volt, mi az a Vénusz Légy Csapó. (Megijedtem, hogy valami erotikus eszköz, mert amikor a gyerekek azt játszották, hogy x-szel kellett szavakat mondani, akkor Bakka röhögve sorolta a szex-szel kapcsolatos szavakat.) Aztán a barátnőm felvilágosított, hogy valami légyevő növény, amit jutányos áron lehet kapni a New Gardenben. És hogy nagy divat mostanában.

Ha divat, akkor természetesen kell nekünk is. Bár az uram kicsit kibukott, hogy állatmentes övezetünkben a madár és a nyúl után egy légyevő növény is fog érkezni. A. praktikussága persze rögtön azt kérdezte tőlem, honnan fogunk legyet szerezni. De letorkolltam: Nem ehet olyan sokat egy ilyen növény, hogy ne tudjunk annyi legyet beszerezni. Meg majd locsoljuk.

A gyerekek persze önelégülten vették tudomásul, hogy elvitte a Jézuska a levelet. És mivel lemaradt pár dolog beszéltek aztán a nagyszülői Jézuskákkal is. Meg Ági nénivel a játékboltban, mert úgy tűnik, nem szeretnek semmi a véletlenre bízni.

Mert persze fogalmuk sincs semmiről.

És az sem feltűnő, hogy minden sarkon karácsonyfa-vásár van.

Pepe aztán ma reggel félrevont.

Pepe: Mama, te ugye cimborálsz a Télapóval*?
Én: Már miért cimborálnék?
Pepe: MAMA!
Én: Jó, rendben, cimborálok.
Pepe: Akkor el tudnád intézni, hogy Papának és a lányoknak szánt ajándékom a fa alá kerüljön?

Mondtam neki, hogy persze. És visszatartottam magamat, hogy megkérdezzem: ÉS ÉN NEM KAPOK SEMMIT?!

Nekem is kellett volna levelet írnom…

* Fogalmam sincs, miért Télapó, miért nem Jézuska.

7 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

:D:D a fiam (4) szintén mikulásoz és télapózik, jézuska, mint baby él a köztudatában :D ovis jászolt elmagyaráztam és már tavaly is ez volt, de tök logikus, egy kis baby, egy kis jézuska minek hozna nekik bármit is?...egy "felnőtt"télapó/mikulás má inkább :D

Bergamott írta...

Egyszerű!

Mutasd be Papát is a Télapónak :)

Amaranta írta...

Nálunk ezért hozzák az ajándékot az Angyalok. Mert egy baby nem tud ajándékot hozni. A Jézuska különben is kapja (3királyok). Szóval az én anyukám már eleve angyalkákkal indított nagyon logikusan anno, és én sem tettem másként. Így nem futottam bele abba a logikai anomáliába, miszerint egy újszülött hogyan is hozna ajándékot?
(Mert a gyerekek azok még logikusak és következetesek, velünk ellentétben)

Amaranta írta...

És azért Télapó, mert egyszerűen mindenhol ezt látja. A Télapót.

Thea írta...

Ó, a te ajándékodat, nyilván a 'Télapóval' cimboráló apukával intézteti!

Névtelen írta...

Én teljesen meghatódtam ettől.

Daniella írta...

Névtelen: én is!