2009. május 21., csütörtök

Férfiak egymás között

A férjem megszállottja az időjárásnak. Rendszeresen meghallgatja az előrejelzést, megnézi a felhőket az internet-en. Majd beszámol róla. Hogy milyen idő lesz holnap, holnapután és az után*. És, hogy melyik a kedvenc időjárás-előrejelző honlapja.

Engem mindez rettentően érdekel. Ha értitek mire célzok.

Mert van cipőm, autóm, esernyőm és tető a fejem felett.

A hétvégét leszámítva, mindegy milyen idő van, a tervet teljesíteni kell.

Ezzel szemben: a férjemnek an cipője, autója, tető a feje felett. Jó esernyője nincs, de azt hiszem, nem ettől függ a dolog… Ja, és a férjem az a családban, aki egyenruhában** jár dolgozni.

Kit érdekel az időjárás?

A fiamat. Mióta az időjárásról tanultak az iskolában.

Minden nap beszámol, hány fokot mért a hőmérőn az iskolában. A napon és az árnyékban. Aztán elvitatkozik az előrejelzésekről a papájával.

Pepe: Papika, holnap 30 fok lesz.
Papika: Nem, Pepe, csak 25.
Pepe: Csökkeni fog a hőmérséklet?
Papika: Igen, pár nap visszaesés lesz, de aztán megint 30 fok felett lesz az idő.

És ez így megy. ÉS KIT ÉRDEKEL AZ IDŐJÁRÁS?

Ez megint valami vadászösztönhöz kapcsolódó dolog? Csak jó időben vadásztak a férfiak? Míg mi nők, gyűjtögettünk, akár esett, akár fújt?

* És én hiába mondom, hogy tanultam az iskolában: az időjárás kaotikus. NEM LEHET ELŐREJELEZNI!
** Ing, nyakkendő, öltöny. MERT EGY GYÁRBAN DOLGOZIK!

9 megjegyzés:

szuperapu írta...

Én speciel utálom az időjárást.
(Pedig én felsőoktatásban is tanultam róla.)

HJuice írta...

Daniella, a családod férfitagjai igazából angol lordok, nem?

(Amúgy én nem hiszek az esernyőben, nekem olyan, mint a hintaló: bájos kis tárgy, csak abszolút hasznavehetetlen.)

anna írta...

ahogy mark twain mondta: mindenki panaszkodik az időjárásra, de senki nem csinál semmit!

a mesélő írta...

Nálunk is a fiúkat érdekli leginkább az időjárás, engem csak azért, hogy mit adjak a gyerekekre, de ők képesek elemezgetni :))

Cila Zzy írta...

:-)
Az én férjem is állandóan bújja az időjárásjelentős, felhőnézős weboldalakat. De ő a hobbija miatt: GOMBÁSZIK... gyüjtöget... ha esik, ha fúj... de jó lenne ha esne egy kis/vagy inkább sok eső, hogy legyen mit gyűjtenie :-)

Pelikán írta...

Biztos vagyok benne, hogy ZK-t is hamarosanérdekelni fogja az időjárás, ha hallja a fiúkat, egy érvvel több lesz az ellenkezés tarsolyában.

Kiddy írta...

Ember is odavan az időjárásért, kedvenc új szerzeménye a WeatherWatcher program. Én sosem hittem az időjárásban (és nem is érdekel túlzottan, amíg képes vagyok télen úgy a szabad levegőn lenni, hogy kabát+póló, pulcsi sehol).
Mindentől függetlenül, ha ma a viharjelzések ellenére sem esik egy csepp sem, akkor holnaptól minden este esőtáncot fogok járni. Egyszerűen unalmas, hogy minden este kilocsoljuk a kutat a kertbe, és mégis minden elszárad...
Bocs az offért. Megint. Mindig. =)

m+m írta...

Teljesen megértelek. Néha mondjuk jó lenne tudni, milyen ruhákkal készüljek a hétre, ezért meg is néztem: szerda délután a hőmérséklet (idézem) 15 és 30 °C között várható!
Wow! :) Akkor rakok ki fürdőgatyát meg kabátot is a srácoknak! M.

Névtelen írta...

Az időjárás az egyetlen téma családunkban aminek szeretetében és ismeretében a legnagyobb leányom és a férjem egyetért. Bármi mást dobnál be témának, vérremenő vita lenne a vége kettejük közt de az időjárás.. hát az mindig jó téma:)